Šaltesnių orų banga atslinks tik trumpam

Šaltesnių orų banga atslinks tik trumpam

Netrukus Lietuvoje vėl sulauksime kiek didesnio šalčio – jau antradienio naktį temperatūra kai kur kris iki 13 laipsnių šalčio, tačiau šaltis ilgai neužsibus, LRT RADIJUI sako sinoptikė Judita Liukaitytė.

Pirmadienį kritulių sulauksime tik kai kur ir nedaug, daugiausia tai bus sniegas. Vėjas bus silpnas, nepastovios krypties. Dieną vyraus temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Antradienį  pasnigs tik vietomis ir negausiai. Išliks palankios sąlygos rūkui formuotis, vėjas bus silpnas. Naktis bus gana šalta – temperatūra kris iki 8–13, tik vietomis bus 4–6 laipsniai šalčio. Dieną ji sieks 1–6 laipsnius šalčio.

Trečiadienį krituliai taip pat pasirodys tik vietomis, daugiausia tai bus sniegas, o dieną prie jūros jį jau pradės keisti šlapdriba. Vėjas suksis iš pietvakarių ir bus vidutinio stiprumo. Naktį temperatūra daug kur kris iki 5–10, kai kur – iki 12 laipsnių šalčio, o prie jūros ji svyruos apie 0 laipsnių. Dieną temperatūra sieks 1–6 laipsnius šalčio, tik pietvakariniame šalies pakraštyje bus apie 0–2 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį į šalį atkeliaus gausesni krituliai. Jie numatomi daugelyje rajonų. Pasak sinoptikės, galima lijundra, tad gali būti slidu. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, bus vidutinio stiprumo. Temperatūra ketvirtadienio naktį sieks 3–8, kai kur – 10 laipsnių šalčio, o vakariniame šalies pakraštyje bus apie 0–2 laipsnius šilumos. Dieną temperatūra sieks apie 1–6 laipsnius šalčio, o prie jūros gali būti 4 laipsniai šilumos.

Penktadienio naktį temperatūra bus apie 1–6 laipsnius šalčio, prie jūros kils iki 3 laipsnių šilumos. Dieną turėtų būti kiek šilčiau – temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 laipsnio šalčio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder