Šalies vadovė pasveikino Izraelį nepriklausomybės metinių proga

Šalies vadovė pasveikino Izraelį nepriklausomybės metinių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Izraelio Valstybės Prezidentą Reuveną Rivliną minint 70-ąsias valstybės nepriklausomybės metines. Šio svarbaus įvykio minėjimo proga Izraelio Valstybei ir visiems jos žmonėms šalies vadovė palinkėjo taikos, vienybės ir klestėjimo.

Tiek Lietuva, tiek Izraelis šiais metais mini reikšmingas sukaktis, kurios ypač brangios abiejų tautų piliečiams. Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina Izraelio žmones kaip gerai pažįstamus, artimus ir Lietuvai svarbius partnerius, su kuriais mus sieja daug bendrų interesų, tikslų ir projektų.

Dviejų valstybių dialogas nuolat stiprėja ir yra vis aktyviau plėtojamas daugelyje sričių, turint siekį atverti Lietuvos ir Izraelio piliečiams naujų galimybių, skatinant šalių gerovės ir saugumo augimą, vystant mokslo ir inovacijų projektus ar siekiant dar geresnio tarpusavio supratimo per bendrus visuomeninius, akademinius, kultūrinius ir turizmo mainus.

Pasak šalies vadovės, Lietuva džiaugiasi aktyvia žydų bendruomene šalyje, mūsų bendra istorija, žmogiškaisiais ryšiais ir augančiu tarpusavio pažinimu. Pasak Prezidentės spaudos tarnybos pranešimo, sveikindama Nepriklausomybės dienos sukakties proga Prezidentė išreiškė viltį, kad trečią dešimtmetį skaičiuojantis valstybinis Lietuvos ir Izraelio dialogas ir šimtmečius siekiantis abiejų tautų bendradarbiavimas ir toliau augs. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder