Šalies vadovai sveikina valstybės dienos proga

Šalies vadovai sveikina valstybės dienos proga

Lietuvos vadovai sveikina šalies žmones Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga, kviesdami prisiminti ir didžiuotis šlovinga mūsų šalies praeitimi ir vieningai toliau kurti klestinčią valstybę.

"Liepos 6-oji - Valstybės diena - yra šventė, įprasminanti tautos vienybę ir jos gyvastį, dovanojanti ypatingą bendrumo jausmą. Iš naujo pajuskime, kad Lietuva - pati brangiausi, nes ji mums - vienintelė", - sako Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad galime pagrįstai "didžiuotis didinga Lietuvos praeitimi ir šimtmečius siekiančiomis mūsų valstybės tradicijomis". Parlamento vadovė kviečia mylėti, branginti ir saugoti savo šalį, garsinti ją savo ją savo darbais ir idėjomis.

"Tai diena, kuri iškiliai įprasmina mūsų valstybingumą. Ji išsamiai byloja mums apie didingą istoriją ir akivaizdžiai liudija, kad išmintis, vienybė, tikėjimas visada vainikuojami didžios pergalės vainiku.

Tik milžiniškomis pastangomis anuomet buvo suvienyti Lietuvos žmonės ir sutelktos žemės. Oriai įžengėme į europinės civilizacijos kelią ir juo tvirtai einame pirmyn. Esame ištikimi mūsų protėvių darbams bei siekiams, tad šiandien visomis išgalėmis kuriame stiprią, modernią ir klestinčią Lietuvą", - sakoma Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinime Lietuvos žmonėms.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder