Rolandas Paksas: valstybė turėtų skirti po 6 tūkst. eurų kiekvienam iš emigracijos sugrįžtančiam Lietuvos piliečiui

Rolandas Paksas: valstybė turėtų skirti po 6 tūkst. eurų kiekvienam iš emigracijos sugrįžtančiam Lietuvos piliečiui

„Tvarkiečiai" siūlo valdančiosios koalicijos partneriams kitų metų biudžete numatyti atskirą biudžetinį finansavimą iš Lietuvos išvykusių piliečių sugrįžimo programai. Kiekvienam iš emigracijos sugrįžtančiam piliečiui būtų skirta po šešis tūkstančius eurų.

„Turime paskatinti sugrįžti į Lietuvą mūsų žmones, ypač jaunas šeimas, kurios buvo priverstos išvykti svetur dėl nepakeliamų socialinių ar ekonominių aplinkybių. Situacija pasaulyje sparčiai keičiasi. Mes turime sudaryti kuo palankiausias sąlygas savo žmonėms čia dirbti ir gyventi, kurti asmeninę gerovę bei ugdyti savo vaikus, - pareiškė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas.

"Sukrečiantys pastarųjų dešimtmečių emigracijos mastai, kurių padarinius dar ilgai jausime, palietė beveik kiekvieną šeimą. Tai rimtas iššūkis lietuvių tautai, kurį privalome įveikti. Turime pasirašytą nacionalinį partijų susitarimą dėl emigracijos, kurį privalome įgyvendinti. Briuselis skiria lėšų kiekvienam pabėgėliui iš Afrikos įsikurti Europoje. Šešių tūkstančių eurų vienkartinė išmoka kiekvienam sugrįžtančiam lietuviui būtų reali mūsų visuomenės solidarumo išraiška,"- pabrėžė „tvarkiečių" vadovas.

Pasak R. Pakso, tai antrasis iš trijų „tvarkiečių" siūlymų valdančiosios koalicijos partneriams, kurie bus teikiami svarstyti artimiausiame politinės tarybos posėdyje.

Partijos Tvarka ir teisingumas Prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė valdančiosios koalicijos politinei tarybai svarstyti generalinio prokuroro skyrimo klausimą, rekomenduojant Respublikos prezidentei teikti parlamentui teisininko, dabartinio Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Juliaus Sabatausko kandidatūrą į šalies generalinius prokurorus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder