Rolandas Paksas: valdančioji koalicija turėtų elgtis atsakingai

Rolandas Paksas: valdančioji koalicija turėtų elgtis atsakingai

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas mano, kad skubotas sprendimas atstatydinti energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių gali sukelti itin rimtas pasekmes.

"Manyčiau, kad kiekvienas partneris ir visa koalicija turėtų elgtis atsakingai, nepaisant pradėtų procesų, sugrįžti į pradinę padėtį ir rasti sutarimą," - pabrėžė R. Paksas.

Jo nuomone, gali būti, kad dabartinę valdančiąją koaliciją kryptingai siekiama įvelti į besitęsiančius Vyriausybės sudėties keitimus, o Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, bokso terminais tariant, spaudžiamas į kampą.

"Ši istorija - tarsi viceministrų "juodojo sąrašo" tęsinys. Yra nemažai požymių, jog šiandien valstybėje bandoma sukelti politinės priešpriešos situaciją, sutirštinti emocinį foną, modeliuoti valdančiosios koalicijos pokyčius. Reikėtų nepamiršti, kad koalicijos politinė taryba yra nutarusi inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl vadinamo "juodojo viceministrų sąrašo" atsiradimo galimai siekiant neskaidrių politinių tikslų," - pastebi "tvarkiečių" lyderis.

Pasak R. Pakso, Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) yra vienas iš keturių, lygiateisių valdančiosios koalicijos partnerių, tačiau visuomenėje jau kuris laikas bandoma sukelti abejones dėl jos atstovų lojalumo valstybei. Tai turi pasibaigti. Turėtume atsakyti į klausimą, kam gali būti naudinga didinti sumaištį šalyje, augant tarptautinei įtampai, gilėjant konfliktui Rytų Ukrainoje. Bręstančios krizės akivaizdoje, aukščiausiu lygiu dar nėra rimtai aptartos grėsmės valstybės ekonomikai ir verslui",- sako partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R. Paksas.

Kaip ELTA jau skelbė, Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį patvirtino pateikęs Prezidentei Daliai Grybauskaitei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) deleguoto Jaroslavo Neverovičiaus atstatydinimą iš energetikos ministro pareigų.

Tą pačią dieną Prezidentė patenkino A. Butkevičiaus teikimą ir nuo rugpjūčio 25 d. atleidžia J. Neverovičių iš energetikos ministro pareigų.

Koalicijos partnerių politinę tarybą ketinama surengti kitą savaitę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder