Rimantė Šalaševičiūtė žada stabdyti dalį Vytenio Povilo Andriukaičio pasirašytų įsakymų

Rimantė Šalaševičiūtė žada stabdyti dalį Vytenio Povilo Andriukaičio pasirašytų įsakymų

Dalis buvusio sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio pasirašytų įsakymų bus stabdomi, sako naujoji socialdemokratų ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

„Yra klausimų, kuriuos dar peržiūrėsime (...). Liepos viduryje per keletą dienų buvo priimta labai daug įsakymų, kuriais patvirtintos atskiros tvarkos. Pripažino ir viceministrai, kad nebuvo laiko diskutuoti su visomis suinteresuotomis institucijomis, su pacientais. Šią savaitę viceministrai pateiks siūlymus, kurių įsakymų vykdymo terminą atidėsime, stabdysime“, - antradienį Žinių radijui sakė R.Šalaševičiūtė.

Anot jos, pirmiausia ketinama stabdyti įsakymą dėl neurochirurgijos klasterio taikymo - planuojama numatyti pereinamąjį laikotarpį, tačiau pačios tvarkos esą nėra atsisakoma.

„Kiti laukia savo eilės, nes jų priimta buvo labai daug: trys storos papkės teisės aktų su dokumentais. Tikslas yra peržiūrėti visus“, - sakė ministrė.

Ji taip įvardijo, jog „šimtu procentų“ pritaria savo pirmtako V.P.Andriukaičio numatytai privalomo vaikų skiepijimo tvarkai bei nežada jos keisti, taip pat ministrė pritaria pradėtam ligoninių tinklo optimizavimui. Anot jos, “kai kurios ligoninės dubliuoja funkcijas ir todėl būna nepanaudojamos, tuščios lovos, o tai tik brangina teikiamas paslaugas“.

Socialdemokratė R.Šalaševičiūtė Seime prisiekė ir pareigas eiti pradėjo liepos 17 dieną, ji sveikatos apsaugos ministro poste pakeitė į Europos Komisiją deleguojamą partijos kolegą V.P.Andriukaitį.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder