"Respublika" atverčia naują žurnalistikos istorijos puslapį

"Respublika" atverčia naują žurnalistikos istorijos puslapį

Dienraštis "Respublika" verčia naują žurnalistikos istorijos puslapį - nuo lapkričio 28-osios dienraščiui vadovaus visuomeniniais pagrindais įkurta Redkolegija, į kurią susibūrė žinomiausi šalies kultūros ir visuomenės veikėjai. Analogų šiandien neturinti Redkolegija skatins atviriau ir drąsiau svarstyti tautos ir valstybės gyvenimo problemas, apie kurias, anot filosofo Vytauto Radžvilo, daugelyje leidinių net nedrįstama užsiminti, tarsi jų visai nebūtų.

Neapsikęsdama skandalingų pseudoistorijų, paprasto žmogaus, tautos, kultūros, papročių ir tradicijų ignoravimo, niekinimo, tuščiavidurių "vertybių" garbinimo, Redkolegija įsipareigoja kas savaitę apžvelgti tik reikšmingus Lietuvos bei pasaulio įvykius, tiesiogiai galinčius nulemti Lietuvos ateitį bei žmonių likimą.

Skatindama susigrąžinti tautiečių savigarbą ir pasitikėjimą savo jėgomis, tautiškumo jausmus ir lietuvio visavertiškumą, Redkolegija ragina skaitytojus savo mintimis, svarstymais, patirtimi pasidalyti su "Respublika".

Visuomeninėje "Respublikos" Redkolegijoje - filosofai Romualdas Ozolas ir Vytautas Radžvilas, filosofas ir publicistas Arvydas Juozaitis, rašytojai Romas Gudaitis ir Daiva Tamošaitytė, auditorė, vadovaujanti "Respublikos" žiniasklaidos grupei, Diana Veleckienė, ekonomistas Audrius Rudys, miškininkas ekologas Romas Pakalnis.

Redkolegijos idėjos autorius - "Respublikos" vyriausiasis redaktorius, steigėjas ir leidėjas žurnalistas Vitas Tomkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder