Remigijus Šimašius koalicijos apmatų tikisi iki antro rinkimų turo

Remigijus Šimašius koalicijos apmatų tikisi iki antro rinkimų turo

Dėl valdančiosios koalicijos sostinėje formavimo pradėję derėtis liberalai ir konservatoriai norėtų daugumą surinkti dar iki antrojo Vilniaus mero rinkimų turo.

"Esame koalicijos formavimo stadijoje. Šnekamės su visais, išskyrus minėtas dvi partijas, norime, kad koalicija būtų kuo platesnė. Esu tikras, kad pavyks suformuoti darbingą daugumą. Sutarčių su konservatoriais dar nėra pasirašyta, tik sutartas principas dėl koalicijos ašies. Norime susitarti iki antro turo, kad darbas prasidėtų jau nuo pirmo tarybos posėdžio", - pirmadienį LRLS spaudos konferencijoje sakė daugiausiai balsų Vilniuje surinkęs ir į antrą mero rinkimų etapą patekęs Remigijus Šimašius.

R. Šimašius sakė, kad antrajame mero rinkimų ture konkuruodamas su dabartiniu sostinės meru Artūru Zuoku ketina išlaikyti delikatų stilių.

"Mūsų pozicija bus visiškai solidi ir atsakinga, esu tikras, kad tai ir yra tai, ko reikia ateities Vilniui", - sakė R. Šimašius.

Kaip jau skelbta, Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai pirmadienį sutarė siekti suformuoti valdančiąją koaliciją Vilniuje.

Dėl valdančiosios koalicijos sutarta derėtis su visomis partijomis, išskyrus dabartinio Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamą Lietuvos laisvės sąjungą (liberalus) ir Lenkų rinkimų akcijos bei Rusų aljanso koaliciją "Valdemaro Tomaševskio blokas".

15 mandatų gavę liberalai ir 8 tarybos narius turėsianti TS-LKD ieško partnerių, kad sostinės taryboje, sudarytoje iš 51 nario, suformuotų daugumą. Liberalų turimų mandatų skaičius išaugs iki 16, jei į antrąjį mero rinkimų turą patekęs Remigijus Šimašius jį laimės, tačiau tai koalicijai daugumos dar neužtikrins.

Kitos partijos: Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" Vilniuje užsitikrino 10 mandatų, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) - 6, socialdemokratai - 4, "Lietuvos sąrašas" - 4, Tvarka ir teisingumas - 3. Darbo partija nesurinko pakankamo balsų skaičiaus mandatams gauti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder