Rekordas - tik viena iš 1000 metrų Vienybės vėliavos stotelių

Rekordas - tik viena iš 1000 metrų Vienybės vėliavos stotelių

Trečiadienį Jaunimo organizacija „Darbas“ pristatė ir oficialiai išmatavo rekordinę 1000 metrų Lietuvos trispalvę, simbolizuojančią ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos vienybę. Užfiksuotas rekordas tik viena iš Trispalvės idėjos stotelių.

Kone 200 kilogramų sverianti vėliava rekordui užfiksuoti buvo sulankstyta į 50 sluoksnių po 20 metrų Vilniaus Karaliaus Mindaugo mokyklos sporto salėje.

„Norėjome paskatinti žmones būti labiau pilietiškus ir vieningesnius. Tikimės, kad Lietuva gali paskatinti Europą būti vieningesnę. Manome, kad mes, nors ir būdami maži, su savo gražia istorija galime paskatinti iš naujo peržvelgti visas Europos vertybes“, - teigia idėjos autorius Erikas Druskinas.

Vėliava bus ištiesta rugpjūčio 23 dieną minint 25-ąsias Baltijos kelio metines. Vėliau ji dar trejus metus keliaus po visą Lietuvą bei kaimynes šalis iki Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečio. Po kelionės vėliava, grįžusi į Lietuvą, simboliškai bus pailginta iki 1918 metrų ir tai taps Vienybės vėliavos akcijos ir kelionės pabaiga.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder