Raimundas Karoblis: pagrindo atviram kariniam konfliktui šiuo metu nėra

Raimundas Karoblis: pagrindo atviram kariniam konfliktui šiuo metu nėra

Karinės grėsmės Lietuvai iš esmės išlieka tos pačios kaip ir po Krymo aneksijos, tačiau pagrindo atviram kariniam konfliktui šalyje šiuo metu nėra, sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Trečiadienį karinė žvalgyba - Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas (AOTD) - Seimo valdybai pristatė savo pernai metų veiklos ataskaitą ir karines grėsmes Lietuvai. Ministro teigimu, didžiausias pavojus šalies saugumui vis dar kyla iš Rusijos žemyninės dalies ir Kaliningrado srities.

"Po 2014 m. Rusijos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos ir agresijos Ukrainos rytuose vis dar sudėtinga prognozuoti Rusijos veiksmus ir grėsmės iš karinės perspektyvos yra pakankamai realios", - trečiadienį Eltai sakė R. Karoblis.

Ministras nekomentavo, kaip per metus pasikeitė karinės grėsmės lygis, tačiau pabrėžė, jog prielaidų atviram kariniam konfliktui šiuo metu nėra, tačiau Lietuvoje ir toliau bus stebimos informacinės ir kibernetinės provokacijos.

"Pagrindo, kad būtų galimas atviras konfliktas, šiuo metu nėra. Dirbame savo darbą kartu su sąjungininkais, o mūsų žmonės gali ramiai dirbti, kurti savo gerovę ir jaustis pakankamai saugūs", - teigė R. Karoblis.

AOTD ir Valstybės saugumo departamentas (VSD) kasmet pavasarį viešina savo pernai metų veiklos ataskaitas ir naujausią grėsmių šaliai vertinimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder