R. Karbauskis: konservatorius ištiko sisteminė krizė

R. Karbauskis: konservatorius ištiko sisteminė krizė

Konservatorius užklupusi krizė yra sisteminė, teigia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis neslėpė, kad jam įtarimų sukėlė tai, jog konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis susitikinėjo su buvusiu „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu ir jam pristatė politinę programą.

„Noriu paklausti, ar dar yra Lietuvoje nors viena kompanija, kuriai konservatoriai pristatinėjo savo programą „Stiklių“ restorane. Tikriausiai nėra“, - „Žinių radijuje“ samprotavo R. Karbauskis, keldamas klausimus, ką susitikime su verslininkais galėjo veikti G. Landsbergis.

Anot R. Karbauskio, dabar paaiškėję konservatorių bendravimo su R. Kurlianskiu faktai rodo, kad jų situacija nuo liberalų, kaltinamų korupciniais ryšiais su „MG Baltic“, iš esmės nesiskiria.

„Kuo liberalų situacija skiriasi nuo konservatorių - labai sunku suprasti“, - apibendrino „valstiečių“ pirmininkas.

Politikas kalbėjo, kad pastarieji įvykiai bei į konservatorių Tado Langaičio (pasitraukusio iš Seimo narių) bei Mykolo Majausko (įsivėlusio į Metoo skandalą) įrodo konservatorius ištikusią politinę krizę.

Konservatorių partija su nemalonumais susidūrė paaiškėjus, kad konservatorius Laurynas Kasčiūnas, būdamas visuomeniniu Irenos Degutienės patarėju, bandė prikalbinti ją balsuoti už liberalo Šarūno Gustainio siūlomas Vartojimo kreditų įstatymo pataisas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Priežiūros komitetas metams suspendavo į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekusio L. Kasčiūno narystę konservatorių partijoje, pats L. Kasčiūnas sako gerbiąs tokį sprendimą.

Taip pat paaiškėjo, kad bent kelis kartus su R.Kurlianskiu buvo susitikęs ir G. Landsbergis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder