Protestuotojai, "išreikšdami panieką", grupelėmis praėjo pro Vyriausybę

Protestuotojai, "išreikšdami panieką", grupelėmis praėjo pro Vyriausybę

Per šimtą protestuojančių profsąjungų narių, susiskirstę grupelėmis po devynis asmenis ir nešini plakatais, praėjo pro Vyriausybę. Čia susirinkti ir išreikšti savo nuomonės jiems nebuvo leista.

"Tai sudarė tam tikras problemas, paties mitingo nebuvo. Mūsų žmonės buvo instruktuoti, ir jie grupelėmis po devynis žmones, papiketavę prie ministerijų, susirinko čia, praėjo pro Vyriausybės įėjimą, išreikšdami tam tikrą panieką Vyriausybei", - sakė Lietuvos profesinių konfederacijos (LPSK) pirmininkas Artūras Černiauskas žurnalistams trečiadienį.

Leidimo mitingui neišdavime LPSK vadovas įžvelgia konservatorių susitarimus.

"Man atrodo, kad dėl neleidimo susirinkti čia prisidėjo kažkiek ir Vyriausybė, kadangi konservatoriai valdo ir Vyriausybę, ir Vilniaus savivaldybę", - sakė A. Černiauskas.

Profsąjungų konfederacijos vadovas piktinosi, jog organizatoriams nebuvo pateiktas argumentuotas paaiškinimas, kodėl neišduodamas leidimas, kaip to reikalauja įstatymas, o vietoj to išduotas leidimas ten, kur jie neprašė - 16 val. prie "Siemens" arenos.

"Jie turėjo laikytis įstatymo ir išduoti arba neišduoti, ir tada mes galėtume skųsti teismui. Dabar apskųsta teismui, bet teismas nenagrinėja skubos tvarka, o sprendimas bus priimtas pavasarį. Pavasarį mes sužinosime, ar rugsėjo 29 dieną galėjome ar ne čia susirinkti ir išsakyti savo nuomonę Vyriausybei", - sakė A. Černiauskas.

Pasak LPSK pirmininko, susidomėjimas organizuotu mitingu buvo didžiulis, planavo atvykti apie 4 tūkst. žmonių.

"Paskutiniu momentu nusprendėme nevykti, rengti protesto akcijas vietoje. Šiandien tai vyksta visoje Europoje ir ne kažkur miesto šonuose, o centrinėse aikštėse, prie valstybinių institucijų, o Lietuvoje, palaikant Vilniaus ir Europos akcijas, vyks piketai Kaune, Panevėžyje, Jonavoje, Kėdainiuose, Šiauliuose, o Utenoje 17 val. bus mitingas prie savivaldybės", - teigė A. Černiauskas.

Pagrindinis protestuojančių profesinių sąjungų reikalavimas - imtis priemonių prieš maisto produktų kainų didinimą. Profsąjungos taip pat reikalauja grąžinti pensijas dirbantiesiems, minimalų darbo užmokestį padidinti iki 1 000 litų, imtis priemonių ekonomikai skatinti ir darbo vietoms kurti, kovoti su šešėliniu verslu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder