Prokurorės R. Aliukonienės sulaikymas susijęs su Darbo partijos byla

Prokurorės R. Aliukonienės sulaikymas susijęs su Darbo partijos byla

Prokurorės Ritos Aliukonienės sulaikymas dėl įtarimų prekyba poveikiu susijęs su Darbo partijos "juodosios" buhalterijos byla, pranešė Martynas Jovaiša, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) departamento vyriausiasis prokuroras.

M. Jovaišos teigimu, pradėtame ikiteisminiame tyrime kalbama apie didelės vertės kyšį - didesnį kaip 250 MGL. Prokuroras neatsakė, ar R. Aliukonienė kyšį davė ar ėmė, bet pridūrė, kad Baudžiamojo kodekso 226 str. 4 dalis numato atsakomybę už reikalavimą, susitarimą priimti kyšį arba kyšio priėmimą už poveikį tam tikriems asmenims.

"Susiję su ta pagrindine baudžiamąja byla, kurioje gruodžio pabaigoje buvo paskelbtas (Lietuvos, - ELTA) Aukščiausiojo Teismo sprendimas", - spaudos konferencijos metu kalbėjo M. Jovaiša.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas įtariant Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiąją prokurorę R. Aliukonienę prekyba poveikiu stambiu mastu. Šiuo metu vyksta proceso veiksmai, įskaitant kratas darbo, gyvenamojoje bei kitose vietose. Prokurorė sulaikyta, šiandien jai bus pareikšti įtarimai.

"Konkrečių aplinkybių, kaip buvo padaryta ši nusikalstama veika, nekomentuojame, kad nepakenktume ikiteisminiam tyrimui", - kalbėjo prokuroras.

Generalinio prokuroro sprendimu, pradėtas ir tarnybinis patikrinimas. Dėl prokurorės nušalinimo nuo pareigų bus sprendžiama artimiausiu metu. M. Jovaišos teigimu, patikrinimas yra platesnės apimties nei ikiteisminio tyrimo objektas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder