Prokurorai nori toliau laikyti Česlovą Daugėlą už grotų

Prokurorai nori toliau laikyti Česlovą Daugėlą už grotų

Antradienį po pietų Kauno apylinkės teismas spręs, ar korupcija įtariamas Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla liks už grotų, - trečiadienį baigiasi kardomosios priemonės - suėmimo terminas. Prokuratūros atstovai teigė dar sprendžią, ar bus kreipiamasi į teismą su prašymu pratęsti suėmimą.

Kauno apygardos teismas antradienį nagrinėjo korupcija įtariamo Alytaus miesto mero skundą dėl jo nušalinimo nuo pareigų. Jau 13-ąją dieną už grotų leidžiantis Č.Daugėla spalio 7-ąją Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu nuo einamų pareigų buvo nušalintas trims mėnesiams, rašo lytas.lt.

Č. Daugėlos advokatas Jonas Kairevičius savo kliento skundą prašė patenkinti. Jo manymu, nušalinimas nuo pareigų - perteklinė priemonė, o ikiteisminį tyrimą atliekantys teisėsaugininkai savo tikslus jau pasiekė.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Aivaras Alimas prašydamas teismo atmesti Č. Daugėlos skundą motyvavo tuo, jog Alytaus meras gali daryti įtaką savo pavaldiniams ir taip trukdyti atliekamam tyrimui.

Ar meras bus grąžintas į pareigas, ar liks nuo nušalintu Kauno apygardos teismas skelbs spalio 21-ąją dieną.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) Alytaus miesto merą sulaikė spalio 6-ąją, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Be Č. Daugėlos, buvo sulaikyti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Čereškevičius, savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras, Statybų skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Sadauskienė ir bendrovės "Kortas" direktoriaus pavaduotojas Eimutis Biekša.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder