Prokurorai nežino, kur yra Neringa Venckienė

Prokurorai nežino, kur yra Neringa Venckienė

Lietuvos visuomenė yra klaidinama teigiant, kad teisėsaugai yra žinoma konkreti įvairių nusikalstamų veikų padarymu įtariamos šiuo metu JAV besislapstančios buvusios parlamentarės ir buvusios teisėjos Neringos Venckienės buvimo vieta, ketvirtadienį pareiškė generalinis prokuroras Darius Valys.

"Dėl vietos - mes kreipėmės atitinkamai savo laiku su teisinės pagalbos prašymais, ir jie nebuvo pilnai vykdomi. Klaidinama yra visuomenė teigiant, kad mes žinome konkrečią gyvenamąją vietą ir nereaguojame", - žurnalistams sakė generalinis prokuroras, atsakydamas į klausimą, kodėl prokurorams nepavyksta dvejus metus rasti N. Venckienės su vaiku užsienyje.

Priežasčių, kodėl teisinės pagalbos prašymai nevisiškai įvykdyti, D. Valys nenorėjo įvardyti.

Tačiau D. Valys teigė esąs patenkintas šios bylos eiga.

"Aš neturiu jokių duomenų, kad su tyrimo tempu šioje byloje kažkas ne taip. Nėra gauta prokuratūroje jokių skundų, kaip sakiau, yra sudaryta kvalifikuočiausia prokurorų grupė", - tikino Generalinės prokuratūros vadovas.

Pasak jo, prokurorai nieko nesiunčia ieškoti N. Venckienės, o teisinės pagalbos prašymu užsienio valstybės institucijų prašo atlikti tam tikrus teisinius veiksmus.

Partijos "Drąsos kelias" lyderė N. Venckienė Seime nesirodo jau seniai. Manoma, kad ji su nepilnamečiu sūnumi yra JAV, Čikagoje. Prokurorai, bendraudami su kolegomis iš Amerikos, tiria tikslią jos buvimo vietą ir žada įteikti prašymą atvykti į apklausą.

2013 m. gegužės 9 d. buvo pradėta N. Venckienės paieška.

Parlamentarei pareikšti įtarimai pagal šešias nusikalstamas veikas.

Už Seimo posėdžių nelankymą N.Venckienei buvo surengta apkalta ir atimtas parlamentarės mandatas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder