šauktinis

Profesinėje karo tarnyboje - pirmasis šauktinis

Pirmadienį Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalione Radviliškyje profesinę karo tarnybą pradės jaunesnysis eilinis Linas Jakštas.

Jis yra pirmasis 2015 metų pavasarį atnaujintą privalomąją pradinę karo tarnybą baigęs šauktinis, kuris pasirašė su Lietuvos kariuomene profesinės karo tarnybos sutartį, skelbia Krašto apsaugos ministerija.

20-metis L.Jakštas gegužės pabaigoje Dragūnų batalione Klaipėdoje baigę intensyvią devynių mėnesių tarnybą.

„Noriu ginti Lietuvos oro erdvę, noriu prisidėti prie Lietuvos saugumo užtikrinimo, nes to ir siekiau, nusprendęs savanoriškai atlikti privalomąją pradinę karo tarnybą,“ – sako Kuršėnuose gyvenantis L.Jakštas.

Jo pasirinktas Lietuvos kariuomenės vienetas yra Karinių oro pajėgų dalinys, įkurtas 2000 metais. Jis yra ginkluotas moderniomis raketinėmis oro gynybos sistemomis RBS-70 ir STINGER. Oro gynybos batalioną sudaro trys oro gynybos, viena apžvalgos radarų ir viena štabo ir aprūpinimo baterijos.

Iki tarnybos Lietuvos kariuomenėje vaikinas keletą metų dirbo civilio darbą Lietuvoje ir užsienyje.

Tarnybą su pirmuoju šauktinių būriu atnaujinus nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą L.Jakštas pradėjo praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje. Jis tarnybą atliko Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono sunkiosios ginkluotės kuopos Prieštankiniame būryje. L. Jakštas yra vienas iš 500 bataliono šauktinių, kurie pirmieji nusprendė savo noru atlikti pareigą šaliai.

2015 metų pavasarį atnaujintą devynių pradinę privalomąją pradinę karo tarnybą pirmieji 500 Dragūnų bataliono šauktinių baigė gegužės 21 dieną. Iš jų apie 130 planuoja tęsti tarnybą Lietuvos kariuomenėje ir stoti į profesinę karo tarnybą.

Birželio pabaigoje į atsargą bus išleisti dar 600 karių. Tarp jų taip pat yra per 160 karių, ketinančių toliau savo gyvenimą susieti su Lietuvos kariuomene.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder