Problema - lyderis: Klaipėdos socdemų laukia reformos

Problema - lyderis: Klaipėdos socdemų laukia reformos

Dėl silpno pasirodymo rinkimuose kai kuriuose didmiesčiuose atsakingi socialdemokratų skyrių lyderiai, todėl skyrių laukia reformos, sako premjeras ir socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius.

„Laukia, manau, reformos Kauno, Panevėžio ir Klaipėdos miestuose. Nes jei skyrių lyderiai gauna mažiau balsų, nei balsuojama netgi už partiją, problema, aš manau, yra lyderiuose“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Jis tikino, kad nepaisant silpno pasirodymo didmiesčiuose, rinkimai jo vadovaujamiems socialdemokratams buvo sėkmingi. Vyriausybės vadovas taip pat buvo linkęs atleisti partijos Vilniaus skyriui - jam esą pradėjo vadovauti jaunimas, kurio žinomumas dar nėra didelis ir pasitikėjimui iki rinkimų išsikovoti pritrūko laiko. 

Premjeras taip pat pripažino, jog Vilniuje ir Kaune didesnių šansų tapti merais turi pirmojo turo lyderiai - Liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius ir visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis. Nors jis sutiko, kad antrajame ture rinkėjai gali pateikti ir staigmenų.

Pasak premjero, V. Matijošaičiui esą padėjo „nuoseklus ketverių metų darbas Kauno mieste ir už Kauno miesto ribų“. Tuo metu R. Šimašiaus ir Liberalų sąjūdžio sėkmę rinkimuose esą labiausiai lėmė tai, jog ši partija yra opozicijoje ir nuolat kritikuoja valdančiuosius. Be to, R. Šimašius Lietuvos ir Vilniaus rinkėjams esą pažįstamas dar nuo vadovavimo Laisvosios rinkos institutui, vėliau - Teisingumo ministerijai laikų.

„Faktiškai opozicijoje būnant, vargu, ar tu gali parodyti, kad padarai darbus, bet visa galimybė yra kritikuoti tuos, kurie yra valdžioje, nesvarbu, ar tai yra savivaldybė, ar Vyriausybė“, - sakė A. Butkevičius.

Trečiadienio vakarą socialdemokratai apsisprendė antrajame merų rinkimų ture remti centrinės valdančiosios koalicijos partnerių - „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ kandidatus. A. Butkevičius trečiadienį taip pat informavo, kad Vilniuje partija neremia nė vieno iš dviejų kandidatų - nei R. Šimašiaus, nei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderio, dabartinio mero Artūro Zuoko.

Socialdemokratai sekmadienį vykusiuose rinkimuose gavo daugiausia mandatų šalies savivaldybėse - 356. Taip pat pirmajame ture į merus išrinkti partijos kandidatai aštuoniose savivaldybėse, dar 21 pateko į antrąjį rinkimų turą. Iš didmiesčių į antrąjį turą pateko tik partijos kandidatas Šiauliuose Valerijus Simulikas.

Antrasis tiesioginių merų rinkimų turas vyks kovo 15 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder