Prieš šilumos kainas protestavę mitinguotojai Artūrą Zuoką siunčia į Lenkiją

Prieš šilumos kainas protestavę mitinguotojai Artūrą Zuoką siunčia į Lenkiją

Vilniuje prie savivaldybės pastato vykusio mitingo prieš šilumos kainų augimą dalyviai kaltino Vilniaus merą Artūrą Zuoką savų bendrovių protegavimu, sukčiavimu ir siūlė jam trauktis į Lenkiją.

"Zuokas su savo parankiniais sėdi, tupi čia ir jiems leidžia daryti viską, ką jie nori. Tegu pasiima jis savo visą "chebrą" ir važiuoja į Lenkiją, kaip aną kartą", - kalbėjo viena mitinguotoja.

Aikštėje prie sostinės savivaldybės vidurdienį buvo susirinkę apie 20 mitinguotojų. Kadangi mitingui leidimas nebuvo išduotas, jie būriavosi grupelėmis po 6-8 žmones. Mitinguotojai skundėsi savivaldybės sprendimu neišduoti leidimo mitingui, teigdami, kad tai sutrukdė jiems surinkti daug gausesnį žmonių būrį.

Mitinguotojai laikė plakatus su dekalogu, taip pat plakatą "Mero Zuoko pažadai nelygu darbai". Mitingą stebėjo policija, viskas vyko ramiai.

Dalis mitinguotojų teigė neatstovaujantys jokiam politiniam judėjimui, sakė esą "lietuviai ir vilniečiai, kuriems tokia šilumos kaina netinka".

Kiti mitinguotojai rinkosi po Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Lazdynų skyriaus vėliava.

Mitinguotojai priminė A. Zuoko pažadus sumažinti šilumos kainas ir skundėsi, kad už šilumą turi mokėti 17 proc. daugiau. Jie skundėsi, kad šilumos trasų atnaujinimas, kuriuo taip džiaugėsi "Vilniaus energija", buvo atliktas iš vartotojų pinigų.

Mitinguotojai nepuoselėjo didelių vilčių, kad mitingu bus pasiekta kokių nors realių rezultatų. Pasak jų, A. Zuokas tikrai nekreips dėmesio į vilniečių problemas, kadangi jo tikslas yra "atidirbti pinigus, kuriuos jis gavo ir vis dar gauna".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder