Prieš šauktinių grąžinimą: "Kiekvienas turi teisę nežudyti"

Prieš šauktinių grąžinimą: "Kiekvienas turi teisę nežudyti"

Šeštadienio popietę Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, surengtas taikus antilimitaristinis protestas. Jį surengė antikarinio judėjimo iniciatyvinė grupė.

"Kiekvienas turi teisę nežudyti", "Kiekvienas turi teisę kalbėti" - skelbė protesto iniciatorių šūkis. Jie iš pat pradžių atsiribojo nuo įvairių bandymų juos apkaltinti prorusišku nusistatymu ir teigė susirinkę išreikšti aiškų nepritarimą šauktinių kariuomenės grąžinimui ir, pasak organizatorių, abejotiniems būdams, kuriais šis politinis veiksmas buvo atliekamas: skubos tvarka ir nepasitarus su visuomene priimtam sprendimui, absurdiškai šaukimų loterijai ir Vyriausybės skleidžiamai vienpusei propagandai.

Jie deklaravo teisę turėti kitokią nuomonę ir ją nebijoti pasakyti. Jų nuomone, šauktinių kariuomenės sugrąžinimas neprisideda prie krašto saugumo, mat pašauktieji dažnai atsiduria kariuomenėje to nenorėdami, todėl ne tik būna nepasiruošę karo grėsmei, bet ir yra psichologiškai žalojami. Protesto organizatoriai įsitikinę, kad Lietuvos saugumo užtikrinimu besirūpinanti valdžia privalo skirti daugiau dėmesio taikos ir socialinės gerovės užtikrinimui, o ne rengimuisi kariauti.

Į aikštę su savais šūkiais ir transparantais susirinko ir grupelė nepritariančiųjų protestuojantiems prieš šauktinių kariuomenę. Jie laidė pastabas apie pareigą ginti tėvynę, pritarimą šauktinių kariuomenei, patriotiškumą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder