Prieš eitynes policija stebi elektroninę erdvę, vienas asmuo sulaikytas

Prieš eitynes policija stebi elektroninę erdvę, vienas asmuo sulaikytas

Policijos pareigūnai intensyviai rengiasi šeštadienį sostinės Gedimino prospekte vysiančioms homoseksualų eitynėms "Už lygybę" ir sako, kad nebus toleruojami jokie teisės pažeidimai.

"Policija yra paruošusi veiksmų planą siekiant užtikrinti viešąją tvarką ir rimtį mieste eitynių metu. Absoliučiai nebus tolerancijos nei vienos, nei kitos pusės dalyvių jokiems teisės pažeidimams. Jeigu kai kurių įvykių ar renginių metu policija toleruoja tam tikrus veiksmus, tai šį kartą nebus jokios tolerancijos. Pats mažiausias, smulkiausias pažeidimas bus fiksuojamas kaip pažeidimas, ir policija reaguos visais įmanomais būdais, kuriuos mums suteikia įstatymai ir kiti teisės aktai", - ketvirtadienį surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Pasak jo, policija jau savaitę stebi elektroninę erdvę, vienas asmuo ketvirtadienį buvo sulaikytas už galimą teroristinio akto kurstymą. Tai - jaunas, nedirbantis ir nepriklausantis jokiai politinei partijai vyras.

"Jis internete paskelbė tokio turinio komentarą: "Aš švęsto vandens ir maldaknyges parūpinsiu, kunigas jau suorganizuotas. Kas pasiaukojimui susisprogdins minioje - parašykite privačiai. Parodysime jiems, ką reiškia įstatymai ir kažkokio teismo sprendimai", - komentarą citavo K. Lančinskas.

Pareigūno teigimu, šiuo metu klausomasi sulaikytojo parodymų ir prokurorai sprendžia, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

"Norėčiau pakviesti visus miestiečius ir svečius prisiminti paprastą dalyką - mes turime labai šaunią, judrią, gyvą gatvę - Gedimino prospektą. Tokių neteisėtų veiksmų metu yra didelė galimybė, kad ši gatvė gali būti sugriauta. Todėl noriu visus pakviesti būti civilizuotais. Jeigu norite pasakyti savo nuomonę, ją reikškite įstatymų nustatytais būdais be jokio smurto, be jokių neteisėtų veiksmų", - pažymėjo policijos vadovas.

Jis teigė virtualioje erdvėje pastebėjęs "elektroninę psichozę" - netolerantiškus komentarus, raginimus, kaip kovoti su pareigūnais.

"Kai tokius dalykus skaitome, aišku, mes ruošiamės ir pačiam liūdniausiam scenarijui. (...) Mes dėliojame visus įmanomus scenarijus ir variantus. Būsime pasiruošę, net jei reikės imtis pačių ryžtingiausių veiksmų", - kalbėjo K. Lančinskas ir pridūrė, jog saugumą užtikrinti Gedimino prospekte yra daug sudėtingiau nei Upės gatvėje.

Jo teigimu, šią savaitę policijos pareigūnai susitikinėja su Gedimino prospekte įsikūrusių įmonių ir įstaigų darbuotojais, ragina juos uždaryti langus.

"Be to, bus grupė uniformuotų ir neuniformuotų pareigūnų, kurių užduotis bus stebėti langus, balkonus, stogus, prieigas prie tų pastatų", - informavo policijos vadovas.

K. Lančinskas užtikrino, kad policininkų dirbs tiek, kiek reikės - mažiausiai 400 pareigūnų.

Paklaustas, ar dar kada pamena tokį renginį sostinėje, prieš kurį būtų tiek baimės, K. Lančinskas atsakė, jog tai - 2010 m. homoseksualų eitynės.

"Kai viskas įvyks ir viską suskaičiuosime, tada ir pasakysime, ar viskas pigiau kainavo, ar brangiau nei 2010 m. Tuomet viskas kainavo apie 170-180 tūkst. litų", - sakė K. Lančinskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder