Prezidentūra: sprendimas Vydo Gedvilo neskirti švietimo ir mokslo ministru priimtas remiantis esama pažyma

Prezidentūra: sprendimas Vydo Gedvilo neskirti švietimo ir mokslo ministru priimtas remiantis esama pažyma

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sprendimą neskirti švietimo ir mokslo ministru "darbiečio" Vydo Gedvilo priėmė, atsižvelgusi į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą. Tokią pačią pažymą gavo ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, teigia Prezidentūra.

"Iš tiesų jau praėjusią savaitę šalies vadovė priėmė išties motyvuotą sprendimą, grįsdama savo poziciją STT pateikta jai pažyma. Dar vakar STT atstovas spaudai patvirtino, kad tiek šalies vadovė, tiek ir Premjeras turi identiškas pažymas, ir šalies vadovė priėmė savo sprendimą neskirti V. Gedvilo švietimo ir mokslo ministru, remdamasi būtent ta pažyma, kurią ji gavo iš STT", - antradienio rytą interviu "Žinių radijui" sakė Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Renaldas Vaisbrodas.

Premjerui teigiant, kad jis gavo daugiau informacijos iš Prezidentės, negu yra pažymoje, šalies vadovės atstovas A. Butkevičiaus teiginių nekomentavo.

"Aš tik galiu patvirtinti tai, kokios pozicijos laikosi Prezidentė, kad sprendimą neskirti V. Gedvilo švietimo ir mokslo ministru ji priėmė, remdamasi esama pažyma", - pabrėžė R. Vaisbrodas.

R. Vaisbrodas akcentavo, kad suinteresuotumas turėti skaidriausius ir švariausius politikus Vyriausybėje, kitose atsakingose pareigose yra nuosekli Prezidentės pozicija, ir šalies vadovė tam kėlė ir kels aukščiausius skaidrumo standartus.

"Tai nieko naujo šiuo atveju nenutiko, ir Prezidentė, remdamasi savo principine nuostata, kurios laikėsi nuo pat pradžių, taikė tuos pačius standartus ir kandidatui į švietimo ir mokslo ministrus V. Gedvilui, ir todėl, remdamasi informacija, kuri jai buvo prieinama ir pateikta STT pažymoje, ji neteikė jo švietimo ir mokslo ministru", - kalbėjo Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais.

Klausiamas, ar atmetus V. Gedvilo kandidatūrą Prezidentė laikysis savo pirminės pozicijos laukti, kol "darbiečiai" pasiūlys tris kandidatus, R. Vaisbrodas sakė, kad šalies vadovė laukia naujo teikimo ir, kai šis teikimas bus padarytas, D. Grybauskaitė priims sprendimą, grįsdama jai prieinama informacija to teikimo pagrindu.

"Tai tiesiog galime laukti, kokį kandidatą ar kandidatus pasiūlys Prezidentei Ministras Pirmininkas", - kalbėjo Prezidentės patarėjas.

Premjeras yra pareiškęs, kad iš Prezidentės apie V. Gedvilą išgirdo papildomos informacijos negu ta, kuri buvo pateikta STT pažymoje apie kandidatą. STT tikina, kad tiek Prezidentūrai, tiek Vyriausybei buvo pateiktos identiškos ataskaitos.

Darbo partijai nusprendus atšaukti savo deleguotą švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, į jo vietą nuspręsta paskirti Seimo vicepirmininką V. Gedvilą. Prezidentė šios kandidatūros netvirtina, keldama abejones dėl V. Gedvilo nepriekaištingos reputacijos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder