Prezidentės patarėjas: pokyčiai TS-LKD gali tapti pavyzdžiu ir kitoms partijoms

Prezidentės patarėjas: pokyčiai TS-LKD gali tapti pavyzdžiu ir kitoms partijoms

Pasibaigusius visuotinius Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko rinkimus Prezidentūra įvertino pozityviai.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjo vidaus politikos klausimais Mindaugo Lingės teigimu, demokratiškais principais paremti vidiniai partijos rinkimai apskritai prisideda prie brandesnės politikos formavimo.

Be to, jei konservatorių politinis atsinaujinimas bus sėkmingas, o išrinktasis TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis sugebės pritraukti daugiau visuomenės simpatijų, tai galėtų tapti pavyzdžiu ir kitoms politinėms jėgoms, mano Prezidentūra.

"Tai galima vadinti tam tikru politiniu atsinaujinimu, kurio sėkmė gali tapti pavyzdžiu ir kitoms politinėms partijoms. Atsinaujinimą šiuo atveju ženklina ne tiek naujas veidas, kiek išreikštas pasitikėjimas jaunąja karta. O ar pamatysime sėkmę, priklausys nuo pačios partijos, jos narių konsolidacijos, pirmininko gebėjimų įtikinti ne tik vidinę partijos narių bendruomenę, bet ir visą visuomenę", - antradienį "Žinių radijo" laidoje sakė M. Lingė.

Jaunimo dalyvavimas politikoje ir visuomeninėje veikloje, Prezidentūros vertinimu, apskritai yra "ypatingai pageidautinas".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder