Prezidentė: vidaus tarnybos sistema turi būti grindžiama politinio neutralumo principu

Prezidentė: vidaus tarnybos sistema turi būti grindžiama politinio neutralumo principu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sukritikavo vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio iniciatyvą pagal kurią jo ministerijos pavaldžių institucijų vadovams uždrausta be S. Skvernelio žinios susitikinėti su politikais. Prezidentė pabrėžia politinį neutralumo svarbą vidaus tarnyboje.

"Demokratinėje ir teisės viršenybe grindžiamoje valstybėje nepriimtinas policinių metodų taikymas. Įstatymai numato, kad vidaus tarnybos sistema turi būti grindžiama politinio neutralumo principu", - šalies vadovės poziciją perdavė Prezidentės spaudos tarnyba.

Kaip rašo delfi.lt, be S.Skvernelio žinios VRM pavaldžių įstaigų vadovams uždrausta susitikinėti su politikais.

Tokius nurodymus iš S. Skvernelio gavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Informatikos ir ryšių departamento, Policijos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Vadovybės apsaugos departamento, Viešojo saugumo tarnybos vadovai. Laiške S. Skvernelis informuoja prašąs apie planuojamus darbinius susitikimus su valstybės politikais iki tokių susitikimų pradžios informuoti jį arba įstaigą kuruojantį viceministrą. Taip pat nurodoma su ministru arba viceministru suderinti poziciją dėl susitikimo metu svarstytino klausimo.

Jei prieš susitikimą "dėl objektyvių priežasčių" nėra galimybės suderinti pozicijos, prašoma nedelsiant po susitikimo apie įvykusio susitikimo turinį informuoti ministrą arba viceministrą.

Išimtis taikoma tik Vadovybės apsaugos departamentui susitinkant su Prezidentu, Seimo Pirmininku ir Premjeru.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder