Prezidentė: užuominos, kad partijoms neužtenka pinigų ir jos priverstos būti korumpuotos, atrodo labai blogai

Prezidentė: užuominos, kad partijoms neužtenka pinigų ir jos priverstos būti korumpuotos, atrodo labai blogai

Politiškai sprendimas uždrausti juridiniams asmenims finansuoti partijas pasiteisino, trečiadienį pareiškė Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė suabejojo, kad dėl per mažo finansavimo partijos priverstos tapti korumpuotos.

"Manau, kad politinės sistemos skaidrinimo prasme pasiteisino. Kaip kompensacija politinėms partijoms nacionaliniame biudžete buvo penkis kartus padidintas finansavimas, todėl dabar kai kada pasigirstančios užuominos, kad galbūt kai kurioms partijoms neužtenka (pinigų. -ELTA) ir jos priverstos būti galimai korumpuotos, atrodo labai blogai, ir tie politikai, kurie mėgina tokias užuominas daryti, kelia labai daug klausimų", -per bendrą spaudos konferencijoje su Lietuvoje viešinčiu Rumunijos prezidentu Klausu Johaniu (Klaus Iohann) sakė D. Grybauskaitė, klausiama, ar pasiteisino jos siūlytas ir Seimo priimtas įstatymas, uždraudęs juridiniams asmenims finansuoti partijas.

Prezidentės spaudos tarnyba vėliau pridūrė, kad šalies vadovė tai vertina kaip mėginimus ieškoti korupcijos pateisinimų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder