Prezidentė su Premjeru planuoja susitikti trečiadienį

Prezidentė su Premjeru planuoja susitikti trečiadienį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Premjeru Algirdu Butkevičiumi trečiadienį planuoja aptarti padėtį Vyriausybėje.

Kaip Eltai sakė Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė, preliminariai susitikimas planuojamas pirmoje trečiadienio dienos pusėje.

"Dėl korupcijos šešėlio padėtis Vyriausybėje sudėtinga. Prezidentė laukia iš atostogų grįžtančio Premjero rimtam pokalbiui", - teigė D. Ulbinaitė.

A. Butkevičius atostogavo nuo sausio 26 d., Premjero atostogos oficialiai baigėsi pirmadienį. Premjerui atostogaujant apie atsistatydinimą pranešė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė. Ministrė atsistatydinimo pareiškimą parašė po to, kai per "Žinių radiją" prisipažino kartą gydytojui davusi kyšį. Ji taip pat buvo apklausta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), kaip liudytoja dėl vieno viešojo pirkimo atliekant tyrimą Šiaulių ligoninėje.

STT taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Šis sprendimas tapo papildomu motyvu Vilniaus apylinkės teismui priimant palankų sprendimą įteisinant apsauginėje zonoje pastatytą vadinamąjį Vijūnėlės dvarą.

Byloje specialaus liudytojo statusu apklaustas aplinkos ministras "tvarkietis" Kęstutis Trečiokas ir Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas. Premjeras A. Butkevičius bus apklaustas liudytojo statusu.

Generalinė prokuratūra taip pat vykdys ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo perkant maisto nepasiturintiems gyventojams. Pirkimus už didesnę nei rinkos kainą galimai neskaidriai organizavo Žemės ūkio ministerijai pavaldi Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra (ŽŪMPRA).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder