Prezidentė: galime sau leisti finansiškai remti šauktinius

Prezidentė: galime sau leisti finansiškai remti šauktinius

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad dabartinė finansinė valstybės padėtis leidžia didinti finansines paskatas privalomąją karo tarnybą atliksiantiems šauktiniams, bet pabrėžia, kad šalies gynyba neturėtų būti siejama tik su materialine nauda.

Seime svarstomas siūlymas šauktiniams mokamą atlyginimą didinti nuo 38 iki 138 eurų. Premjeras Algirdas Butkevičius yra siūlęs šią sumą didinti iki 238 eurų.

„Tokį paskatinimo variantą (138 eurus – ELTA) galime sau leisti todėl, kad šauktinių kiekis, kurį numatome, nėra labai didelis“, – Kaune žurnalistams sakė D. Grybauskaitė, pridūrusi, kad finansinis tarnaujančiųjų skatinimas yra normali praktika daugelyje užsienio šalių.

Krašto apsaugos ministerija penktadienį paskelbė, kad potencialių šauktinių sąrašai bus sudaryti gegužės 11 dieną. Nesusirinkus pakankamai savanorių, iš šio sąrašo vėliau būtų renkami prievolininkai.

„Tikimės, kad tai bus savanoriškumo pagrindu, ne dėl pinigų, ne dėl naudos. Nes valstybė yra mums brangi visiems“, – teigė šalies vadovė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder