Prezidentė dėl Giedriaus Surplio apsispręs „artimiausiu metu“

Prezidentė dėl Giedriaus Surplio apsispręs „artimiausiu metu“

Tai, ar vidaus reikalų viceministras Giedrius Surplys taps žemės ūkio ministru, paaiškės „artimiausiu metu“. Ministru tapti jis turėtų dar gegužę.

Tai po Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir kandidato susitikimo pareiškė šalies vadovės vyriausioji patarėja Lina Antanavičienė.

„Prezidentė sprendimą priims artimiausiu metu“, - sakė L. Antanavičienė.

G. Surplys, paklaustas, ar iš Prezidentės išgirdo patikinimą, kad taps ministru, tikino, jog D. Grybauskaitė teigė, jog sprendimą priims artimiausiu metu.

„Išgirdau patikinimą, kad sprendimas bus greitai“, - teigė G. Surplys.

Jis teigė, kad, jeigu bus paskirtas ministru, juo dirbti pradės dar gegužės mėnesį: „Tai turėtų būti gegužės mėnesį“.

G. Surplys vidaus reikalų viceministru tapo pernai sausį. Prieš tai jis dirbo vyresniuoju komunikacijos vadovu „Jungtiniame techniniame sekretoriate“, dar prieš tai - rašė kalbas D. Grybauskaitei. Jis yra „valstiečių“ partijos narys.

S. Skvernelis anksčiau teigė, kad ieškos kandidato, kuris nebūtų susijęs su žemės ūkio verslu.

Tai, kad Premjerui teks surasti naują žemės ūkio ministrą, paaiškėjo balandžio 25 dieną, kai į skandalą įsivėlęs ir aštrias diskusijas tarp Vyriausybės ir Prezidentūros sukėlęs dabartinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas nusprendė pasitraukti iš einamų pareigų.

Apie B. Markausko sprendimą paskelbęs S. Skvernelis sakė, kad B. Markauskas savo postą turėtų palikti birželio 1 dieną.

ELTA primena, kad anksčiau naujienų portalas „15min.lt“ pranešė, jog B. Markausko šeima, ūkininkaudama Klaipėdos rajone, kai kurių sklypų šeimininkams nemoka nuomos mokesčio.

Paaiškėjo, kad faktiškai B. Markausko motina Sofija Markauskienė apie 5 metus naudojosi sklypais be leidimo, o Nacionalinė mokėjimo agentūra S. Markauskienei mokėjo Europos Sąjungos išmokas už keturis sklypus, kuriuos ji dirba be nuomos sutarčių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder