Prezidentė: Algirdo Vaclovo Patacko ir Romualdo Ozolo gyvenimas ir tikėjimas Lietuva įkvėps mus visus

Prezidentė: Algirdo Vaclovo Patacko ir Romualdo Ozolo gyvenimas ir tikėjimas Lietuva įkvėps mus visus

Lietuvai netekus Nepriklausomybės Akto signatarų Algirdo Vaclovo Patacko ir Romualdo Ozolo, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžia, kad šių iškilių asmenybių gyvenimas ir tikėjimas Lietuva įkvėps visus, o ypač jaunąją politikų kartą.

Interviu LRT radijui šalies vadovė prisipažino tiek su A. V. Patacku, tiek su R. Ozolu susitikusi ir turėjusi garbės bei progos pabendrauti tik tapusi Prezidente, tad juos pažinusi kitokius nei šie buvę Sąjūdžio laikotarpiu.

"Bet man šie abu skirtingi žmonės simbolizavo valstybės kūrimą - orios, savimi pasitikinčios ir savarankiškos Lietuvos kūrimą. Tokią Lietuvą jie matė, tokios tikėjosi ir tokią kūrė", - ketvirtadienį interviu LRT radijui sakė D. Grybauskaitė.

Pasak Prezidentės, Sąjūdžio karta turėjo labai aiškią Nepriklausomos Lietuvos viziją.

"Jų įžvalgos, jų nuoseklus darbas po truputį dabar tampa mūsų garbingos Lietuvos istorijos dalimi. Ką tik atšventėme 25-metį. Ir galiu pasakyti, kad jų gyvenimas ir tikėjimas Lietuva įkvėps mus visus ir ypač jauną politikų kartą, nes dabar matome, kaip po truputį keičiasi Sąjūdžio politikų karta. Su jais atsisveikiname. O jų kurta Lietuva išlieka kaip labai vertingas palikimas, kurį tikrai įvertina ir kuriuo ilgai dar naudosis ateinančios politikų kartos. Taip, tai labai liūdna, bet turbūt tai neišvengiama. Svarbiausia, kad Lietuva išlieka laisva, ori, nepriklausoma - būtent tai, ko siekė šie žmonės", - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, savanoris, VI, VII ir XI Seimo narys, sovietinių laikų rezistentas, vienas aktyviausių Sąjūdžio veikėjų, Lietuvos patriotas, unikalus rašytojas, gilus lietuvių ir baltų kultūros, senosios ir naujausios Lietuvos istorijos tyrinėtojas A. V. Patackas po narsios kovos su sunkia liga mirė balandžio 3 d. Kauno Petrašiūnų kapinėse amžinojo poilsio jis atgulė trečiadienį.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, VI ir VII Seimo narys, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, filosofas, pedagogas, politinis bei visuomenės veikėjas R. Ozolas po sunkios ligos mirė balandžio 6 d. Jis laidojamas ketvirtadienį Vilniuje, Antakalnio kapinėse.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder