Premjeras vyksta į Vokietiją ieškoti investuotojų

Premjeras vyksta į Vokietiją ieškoti investuotojų

Premjeras Andrius Kubilius ir jo vadovaujama delegacija sekmadienį išvyksta į Vokietiją dviejų dienų darbo vizito, kur susitiks su kelių dešimčių verslo įmonių vadovais.

Pasak Vyriausybės vadovo, šis vizitas pratęsia ciklą susitikimų, skirtų investicijų paieškai.

"Tai ne pirma ir, tikiu, ne paskutinė kelionė, kurios tikslas - pritraukti į Lietuvą užsienio investuotojų. Jau esame lankęsi JAV, Didžiojoje Britanijoje, Skandinavijoje, o šįkart mėginsime tartis su stipriomis Vokietijos kompanijomis", - kalbėjo Premjeras.

Anot A. Kubiliaus patarėjo ekonomikos ir finansų klausimais Mykolo Majausko, planuojama susitikti su maždaug 20 įvairioms verslo šakoms atstovaujančių kompanijų atstovais.

"Bus kalbama ir apie jau esamas investicijas Lietuvoje, ir su kompanijomis, kurios planuoja žengti į Baltijos rinką ar galvoja atidaryti tam tikrus centrus ar gamybos padalinius. Bandysime įtikinti, kad Lietuva yra geriausia vieta, kur būtų galima investuoti", - dėstė Ministro Pirmininko patarėjas.

A. Kubilius viešės Diuseldorfe, Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, kuri yra ekonomiškai pajėgiausia Vokietijos žemė, joje sukuriama daugiau kaip penktadalis viso Vokietijos bendrojo vidaus produkto.

Pirmąją vizito dieną Lietuvos delegacija susitiks su Duisburgo miesto burmistru ir aptars klausimus, susijusius su Vilniaus ir Duisburgo miestų partneryste. Antrąją dieną Premjeras A. Kubilius dalyvaus susitikime su Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės ūkio, energetikos, statybos ir susisiekimo ministru, lankysis ERGO centrinėje būstinėje, dalyvaus joje rengiamame investuotojų forume.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder