Premjeras: talentingi žmonės yra didžiausias Lietuvos turtas

Premjeras: talentingi žmonės yra didžiausias Lietuvos turtas

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Lietuvos mokslų akademijoje pasveikino geriausius šalies jaunuosius mokslininkus, kuriems skirtos kasmetinės „Infobalt“ stipendijos. Kreipdamasis į renginio dalyvius Vyriausybės vadovas teigė, jog Lietuva negali pasigirti gausiais gamtos turtais, tačiau turi talentingų žmonių ir protų, todėl „mokslas, žinios, naujausios technologijos ir išmintingas jų panaudojimas yra stipriausia ir nesunaikinama mūsų šalies vertybė“.

Šių apdovanojimų tikslas – skatinti jaunųjų mokslininkų iniciatyvą ir aktyvumą mokslo srityje, keistis informacija apie vykdomus tyrimus ir rinkos poreikius bei spartinti mokslinių rezultatų praktinį panaudojimą. Premjero A. Butkevičiaus teigimu, toks jaunimo paskatinimas yra graži jų mokslinių atradimų kelio pradžia.

„Nekyla abejonių, kad ateityje, o gal jau ir šiandien, jaunuosius mokslininkus kvies geriausios pasaulio laboratorijos. Tačiau kad ir kaip toli jie bus nuo gimtosios žemės, težino, jog visuomet labiausiai bus reikalingi čia, Lietuvoje“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Lietuvos mokslų akademija ir asociacija \"Infobalt\" nuo 2011 metų teikia stipendijas geriausiems tiksliųjų mokslų (fizikos, chemijos, biochemijos, matematikos ir informatikos) jauniesiems mokslininkams. Šiemet geriausių įvertinimų sulaukė septyni jaunieji tyrėjai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder