Premjeras susitikime su Ukrainos prezidentu išsakė nerimą dėl Rusijos karinių pratybų "Zapad 2017" masto

Premjeras susitikime su Ukrainos prezidentu išsakė nerimą dėl Rusijos karinių pratybų "Zapad 2017" masto

Šių metų rudenį vyksiančių Rusijos karinių pratybų "Zapad 2017" mastas, apimantis teritorijas prie Baltijos valstybių ir Ukrainos sienų, kelia nerimą ir Lietuvai, ir Ukrainai. Savo susirūpinimą dėl šių pratybų ketvirtadienį Kijeve įvykusiame susitikime išsakė ir Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

"Esame susirūpinę karinių pratybų "Zapad 2017" planais. Šios pratybos vyks prie Rusijoje ir Baltarusijoje esančių vakarinių sienų. Tokie veiksmai neigiamai veikia saugumo padėtį Europoje ir didina nenumatytų incidentų riziką", - sakė Premjeras S. Skvernelis.

Premjeras susitikime su Ukrainos vadovu taip pat didelį dėmesį skyrė dvišaliam ekonominiam bendradarbiavimui. Prezidentas P. Porošenka pabrėžė transporto ir logistikos srities svarbą. Pasak jo, dėl Rusijos blokados Ukrainai tenka ieškoti kitų susisiekimo kelių, todėl tranzitas per Lietuvą jiems yra labai svarbus.

Prezidentas padėkojo mūsų valstybei už teikiamą paramą bei už ypač tvirtą Premjero S. Skvernelio kalbą Kijevo saugumo forume. Be to, prezidentas P. Porošenka teigiamai įvertino mūsų šalies Seime Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų šių metų kovo pradžioje priimtą sprendimą, kuriuo buvo patvirtintas "Lietuvos planas Ukrainai 2017-2020". Jis apibrėžia mūsų šalies dvišalės paramos Ukrainos reformoms iniciatyvas naujam trejų metų laikotarpiui.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, susitikimo metu pasidžiaugta įsigaliojusiu beviziu režimu Ukrainai. Nuo šiol jos gyventojai galės laisviau keliauti po daugelį Europos Sąjungos valstybių.

Prezidentas P. Porošenka pažymėjo, kad jie ryžtingai ir neatsigręždami atgal sieks įgyvendinti reikalingas reformas. Pasak šalies vadovo, tai yra pagrindas Ukrainos ateičiai Europoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder