Premjeras susikibo su Vilniaus meru

Premjeras susikibo su Vilniaus meru

Premjeras Saulius Skvernelis kritikuoja Vilniaus miesto merą liberalą Remigijų Šimašių. Anot ministro pirmininko, vienintelis per kadenciją nuveiktas mero darbas - nupjauta nelegalios tvoros tuja, tačiau proveržio kitose srityse nėra.

„Matyt, visi vilniečiai galėtų įvertinti ir labai vietoje būtų panaudoti tą terminologiją - konkretūs, realūs darbai. Aš per tuos du metus su trupučiu matyčiau vieną realų konkretų darbą. Nežinau, ar jis geras ar blogas, tai yra nupjautą tują prie Neries, kalbant apie nelegalias tvoras. Tą padarė Vilniaus meras. Daugiau kardinalių esminių pokyčių tikrai nematau, daug kas vyksta iš inercijos“, - LNK televizijos žinioms sakė S.Skvernelis.

Premjeras, kalbėdamas apie nupjautą tują, turėjo omenyje kovo pradžioje Žvėryne nupjautas nelegaliai užsodintas gyvatvores. Tvorų ardyme dalyvavo ir R.Šimašius, kuris simboliškai taip pat nupjovė keletą tujų.

S.Skvernelis merą kritikavo, kad nepasistūmėta su Nacionalinio stadiono projektu, dėl viešojo transporto konkursų ir kitų projektų.

„Matome, kad su Nacionaliniu stadionu situacija kol kas tokia pati, su baseinu didelių pokyčių nėra, matome problemas, kas yra su miesto infrastruktūros priežiūra. Įtampas kylančias, kas susiję su viešuoju transportu, sulaukiame irgi labai daug kontroversiškų dalykų, kas susiję su maršrutų pirkimo-pardavimo konkursu. Aš manau, kad lūkesčiai vilniečių, kurie buvo sukelti... konkretaus proveržio nematau“, - teigė ministras pirmininkas.

Kovo viduryje savivaldybė Nacionalinio stadiono konkurse atplėšė vokus su pasiūlymais ir priėmė trijų dalyvių pasiūlymus. Nacionalinio stadiono koncesijos konkursas paskelbtas pernai rugsėjo 7 dieną, tačiau paraiškų pateikimo terminas buvo pratęstas tris kartus, galiausiai - iki kovo 1 dienos.

Stadioną statyti panoro  Turkijos statybos bendrovė „KAYI Construction“, „Icor“ inžinerinių tinklų bendrovės „Axis Industries“, „Kauno arenos“, „Venetus Capital“ ir „Cloud architektų“ konsorciumas ir bendrovė Vilniaus   nacionalinis stadionas , kurią specialiai šiam projektui įkūrė „KDS grupė“ ir Lenkijos „Budimex“.

Kovo pradžioje paaiškėjo, kad Vilniuje keleivius dešimtadaliu maršrutų veš Latvijos keleivių mikroautobusais vežimo įmonė „Rigas mikroautobusų satiksme“ ir Lietuvoje tarpmiestinius reisus aptarnaujanti lietuviška bendrovė „Transrevis“ - bendrovių konsorciumas laimėjo vieną iš dviejų savivaldybės skelbto privataus  vežėjo konkurso  dalių. Privatus  vežėjas dideliais autobusais paaiškės vėliau.

Šiuos konkursus bandė sustabdyti „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojų profsąjunga, teigusi, kad konkursas neužtikrina įmonės darbuotojų teisių.

Remigijus Šimašius atsikirto

Savo ruožtu Vilniaus meras socialiniame tinkle „Facebook" išplatino pareiškimą,kuriame jam siūlo imti pavyzdį iš šiandieninio Vilniaus.

Norėčiau pasakyti Premjerui apie Lietuvą, dėl kurios man labai neramu, tačiau šį kartą pasakysiu apie Vilnių.

Manau, reikėtų padėti Vilniui, ir imti pavyzdį iš šiandieninio Vilniaus. Dėl visų žmonių - kad gyventojų ir gerai apmokamų darbo vietų sparčiai daugėtų ne tik Vilniuje, bet visoje Lietuvoje.

Nes kai Vyriausybei pavaldi Nacionalinė žemės tarnyba baido investuotojus, tai Vilnius gina juos ir kovoja už naujas darbo vietas ir investicijas, ir pateikia planą Vyriausybei kaip sutvarkyti NŽT.

Kai Lietuvoje tik pradedamos spręsti valstybinių įmonių problemos, tai Vilnius jau nužengė į priekį. Vilniaus vandenys mažina kainas ir uždirbo pelną – ar kuri nors vyriausybei pavaldi įmonė turi tokių pavyzdžių?

Kai Lietuvoje tęsiasi problemos su institucine vaikų globa, Vilnius eina į priekį ir perkelia vaikus iš globos namų į šeimynas – jau daugiau kaip pusė vaikų gyvena nebe internatuose (juose nauji darželiai), o jaukiuose butuose.

Miestui grįžta šilumos tinklai, nuo miestiečių sprando nulipo avialinijos, ėmėmės žemgrobystės reikalų.

Po daugybės metų trypčiojimo galiausiai juda ir Nacionalinio stadiono statyba (turime tris pretendentus statyti). Ir šalia viso to dar ir miesto skolos mažėja, kai Lietuvos skolos auga.

Pernai Vilniuje yra 11 000 darbo vietų daugiau, kuriose mokama ne mažiau kaip 1000 eurų, o ir atlyginimų vidurkis kyla sparčiausiai.

Ir tai – su sąlyga, kad Vilnius gauna daug mažiau pinigų iš biudžeto, nei sumoka.

Beje, besibaigiančių dviejų metų ataskaitą pristatysiu, o mano 100 dienų ataskaita atrodė taip: https://www.vilnius.lt/…/vilnius_pagal_vilniecius_…/12484342

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder