Premjeras STT prašys patikslinti duomenis apie Vydą Gedvilą

Premjeras STT prašys patikslinti duomenis apie Vydą Gedvilą

Premjeras Algirdas Butkevičius dar kartą kreipsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydamas raštu patikslinti informaciją apie Darbo partijos kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus Vydą Gedvilą.

Tokią galimybę Premjerui, Prezidentui ir Seimo Pirmininkui numato kontržvalgybos įstatymo nuostatos.

"Aš šiandien šitą raštą paruošiu STT tarnybos vadovui, kad jis paruoštų man detalesnę informaciją. Tikrai aš su ta informacija susipažinsiu ir (...) pasibaigs to klausimo eskalavimas ir (patikslinta informacija, - ELTA) panaikins visas interpretacijas ir abejones", - LRT radijui antradienį teigė A. Butkevičius.

Bendraudamas su žiniasklaida pirmadienį, Premjeras pareiškė, kad iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės apie V. Gedvilą išgirdo papildomos informacijos negu ta, kuri buvo pateikta STT pažymoje apie kandidatą. STT tikina, kad tiek Prezidentūrai, tiek Vyriausybei buvo pateiktos identiškos ataskaitos.

Darbo partijai nusprendus atšaukti savo deleguotą švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, į jo vietą nuspręsta paskirti Seimo vicepirmininką V. Gedvilą. Prezidentė šios kandidatūros netvirtina, keldama abejones dėl V. Gedvilo nepriekaištingos reputacijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder