Premjeras: STT informacija Vydui Gedvilui ministerijos durų neužveria

Premjeras: STT informacija Vydui Gedvilui ministerijos durų neužveria

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad nevieša Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikta medžiaga apie kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus Vydą Gedvilą negali užkirsti kelio šiam asmeniui vadovauti ministerijai.

Anot Premjero, STT jam pateikė dvi pažymas apie V. Gedvilą: remiantis pirmojoje pažymoje esančia informacija apie kandidato reputaciją A. Butkevičius V. Gedvilo kandidatūrą teiks Prezidentei, tuo tarpu antroji pažyma - riboto naudojimo, kurioje pateikta kriminalinės žvalgybos metodais surinkta medžiaga.

„Antra pažyma yra riboto naudojimo, vadovaujantis kontržvalgybos įstatymu, kurioje parašyta, kad galimai..., nors aš, aišku, negaliu atskleisti turinio. Bet ten yra tokios smulkmenos ir tos aplinkybės, kurios ten dvi įvardytos, jeigu reikės, aš pasiklausiu, jeigu galima jas viešai pagarsinti", - komentavo Premjeras.

Anot Ministro Pirmininko, Darbo partija jam nedarė spaudimo ministru skirti V. Gedvilą.

„Aš turėjau labai gerą pokalbį su Darbo partijos lyderiais - ponu Bukausku ir jų frakcijos seniūnu Kęstučiu Daukšiu, ir tikrai vyko konstruktyvus pokalbis", - „Žinių radijui" ketvirtadienį sakė Premjeras.

„Aš matau, kad per daug Lietuvoje yra politikavimo ir kai kada nepagrįstų reiškiamų kaltinimų tam tikrų partijų ar tam tikrų politikų atžvilgiu" - kalbėjo A. Butkevičius.

Premjeras taip pat pabrėžė, kad STT informaciją pateikė tik jam ir Prezidentūrai, todėl viešojoje erdvėje pasirodę svarstymai apie pažymą gali reikšti konfidencialios informacijos nutekinimą.

„Aš jau šiandien su kai kuriomis teisėsaugos tarnybomis kalbėjausi ir paklausiau, kodėl jos buvo paviešintos. Nes tik du žmonės yra gavę tą pažymą - aš ir Prezidentūra. Ir gali kilti dar vienas tyrimas, kas nutekino riboto naudojimo informaciją. Bet aš, kaip žmogus, labai atsakingai pasakau - tas, kas ten yra parašyta, jokiu būdu negali uždaryti durų eiti ministro pareigas", - kalbėjo Premjeras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder