Premjeras Prezidento rinkimų antrajame ture mato Dalią Grybauskaitę ir Zigmantą Balčytį

Premjeras Prezidento rinkimų antrajame ture mato Dalią Grybauskaitę ir Zigmantą Balčytį

Premjeras Algirdas Butkevičius Lietuvos Prezidento rinkimuose laukia antrojo turo.

Pasak Ministro Pirmininko, jo metu varžysis dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė bei A. Butkevičiaus bendrapartietis Zigmantas Balčytis.

"Nenorėčiau šiandien prognozuoti, bet manau, kad bus antras turas ir jame dalyvaus dabartinė Prezidentė ir, tikiuosi, mūsų Z. Balčytis", - "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas paneigė gandus, kad Z. Balčyčiui šiltesnė būtų ne šalies vadovo, o europarlamentaro kėdė.

"Tokios kalbos nėra pagrįstos. Kalbėjau su Prezidente šia tema ir susitarėm, kad, kol nesibaigs rinkimai, mes savo kandidatų nesvarstysime", - sakė Premjeras.

Kalbėdamas apie šių metų rinkimų kampaniją, kurią Prezidentas Valdas Adamkus pavadino nykia ir neįdomia, A. Butkevičius teigė, kad visų kandidatų kampanijoms kol kas išties trūksta įdomumo.

"Atsirado toks politikų noras, kad rinkiminės kampanijos būtų, sakyčiau, nuobodžios. Arba mes patys save taip apribojome įstatymais, nepasitikėdami vieni kitais. Nėra jokių susitikimų, į kuriuos norėtų ateiti visuomenė ir susitikti su politikais ar į kuriuos paįvairinant galima pasikviesti politologų ar mokslo žmonių. Reikia ieškoti naujų formų", - sakė A. Butkevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder