Premjeras: pirmalaikius rinkimus organizavusi opozicija buvo nepasiruošusi ir atrodė apgailėtinai

Premjeras: pirmalaikius rinkimus organizavusi opozicija buvo nepasiruošusi ir atrodė apgailėtinai

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad opozicinės partijos, nesėkmingai inicijavusios pirmalaikius rinkimus, nebuvo pasiruošusios ir atrodė apgailėtinai. 

„Nežinau, ar deja, ar ne deja, reikia sakyti man, kaip valdančiajam. Galbūt reikėtų ir pasidžiaugti, kad nesugebėjo opozicija šiuo klausimu surasti bent kažkokius argumentus, dėl ko reikėtų realiai svarstyti šitą galimybę (pirmalaikių rinkimų - ELTA)“, - „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis. 

Premjeras pabrėžė, kad opozicinės partijos, siūlydamos pirmalaikius rinkimus ir, anot jo, neturėdamos įtikinamų argumentų, kodėl jų reikia, atrodė apgailėtinai. 

„Tikrai buvo visiškai nepasiruošta ir atrodė apgailėtina“, - opozicinių partijų darbą vertindamas akcentavo S. Skvernelis. 

Antradienį parlamentarai atmetė siūlymą paskelbti pirmalaikius rinkimus šių metų birželio 3 d. Už tokių rinkimų surengimą balsavo 52 Seimo nariai, prieš buvo 57, susilaikė 11 Seimo narių. Parlamentarai nesutiko, kad projektas būtų tobulinamas ir 71 balsu jis buvo atmestas. 

Opozicinės partijos iškėlė pirmalaikių rinkimų idėją, kai Seime nepavyko kovo 13 d. balsuojant panaikinti Mindaugo Basčio mandatą. 

Valdantieji pirmalaikių rinkimų iniciatyvos nepalaikė. S. Skvernelis pirmalaikių rinkimų iniciatyvą įvardino kaip „desperatiškus veiksmus, siekiant suskaldyti valdančiąją koaliciją“. 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat nepasisakė už pirmalaikius rinkimus. Anot Prezidentės patarėjo vidaus politikai Mindaugo Lingės, D. Grybauskaitė pirmalaikių rinkimų rimtai nevertina, nes nemato realios galimybės, kad jie apskritai galėtų įvykti. M. Lingė teigia, kad, žinant politinių jėgų išsidėstymo balansą ir jų pozicijas pirmalaikių rinkimų atžvilgiu, tai yra mažai tikėtina. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder