Premjeras: NATO mums leidžia jaustis saugiau nei ilgus istorijos šimtmečius iki narystės joje

Premjeras: NATO mums leidžia jaustis saugiau nei ilgus istorijos šimtmečius iki narystės joje

Šiandien Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius priėmė NATO karinio komiteto pirmininką generolą Knudą Bartelsą. Susitikimo su aukščiausiu kariniu Aljanso pareigūnu metu buvo aptarti NATO gynybos planai, dalyvavimas tarptautinėse operacijose, Baltijos regiono geopolitinio bei energetinio saugumo klausimai.

„Lietuvai narystė NATO organizacijoje yra labai svarbi, nes leidžia jaustis saugiau nei jautėmės ilgus istorijos šimtmečius iki narystės joje. Lietuva, būdama NATO bendrijos nare, yra saugi ir kartu su partneriais gali spręsti saugumo problemas kituose pasaulio kraštuose,“ – po susitikimo kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Premjeras pabrėžė, kad Lietuva yra pareiginga NATO narė, nes suvokia, kad šalies saugumas priklauso būtent nuo NATO organizacijos gebėjimo elgtis atsakingai.

NATO karinis komitetas yra aukščiausia NATO karinė institucija, teikianti konsultacijas Šiaurės Atlanto tarybai, Gynybos planavimo komitetui ir Branduolinei planavimo grupei. Lietuvai šiame komitete atstovauja šalies kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder