Premjeras: moterys kariuomenėje laukiamos kaip savanorės

Premjeras: moterys kariuomenėje laukiamos kaip savanorės

Premjeras Algirdas Butkevičius nepalaiko idėjos į kariuomenę atlikti privalomosios tarnybos šaukti ir moteris, tačiau teigia, kad karėms savanorėms krašto apsaugos sistemos durys visada atviros.

"Jeigu jos pačios nori. Tai nėra uždrausta, bet prievartiniu būdu - ne. Aš pasisakau, kad moterų prievartiniu būdu tikrai nereikia šaukti į armiją", - sakė A. Butkevičius.

Ministras Pirmininkas pabrėžia, kad yra profesionalios kariuomenės šalininkas, todėl sprendimas grąžinti privalomąją karo prievolę būtų taikomas tik penkerius metus, atsižvelgiant į esamą geopolitinę padėtį ir profesionalių karių trūkumą.

Pasak A. Butkevičiaus, šauktinius rinktis atsitiktiniu būdu verčia anksčiau susiklosčiusi jaunuolių išsisukinėjimo praktika, kada nuo privalomosios tarnybos buvo bandoma išsipirkti nesąžiningai gautomis medicininėmis pažymomis ar kitomis priemonėmis.

"Buvo labai aiškiai pasakyta kariuomenės vadui ir krašto apsaugos ministrui, kad tokie dalykai yra netoleruotini", - "Žinių radijuje" antradienį vykusį Valstybės gynimo tarybos posėdį komentavo A. Butkevičius.

Jeigu Valstybės gynimo tarybos sprendimui sugrąžinti šauktinių kariuomenę pritars Seimas, šiemet į karinius mokymus numatoma pakviesti iš viso 3,5 tūkst. šauktinių. Pirmenybė bus teikiama savanoriams, vėliau atsitiktiniu būdu bus atrenkami jaunuoliai nuo 19 iki 26 metų imtinai, taip pat aukštųjų mokyklų absolventai vyrai iki 38 metų imtinai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder