Premjeras: kol kas toks klausimas dėl LLRA dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje nėra numatytas darbotvarkėje

Premjeras: kol kas toks klausimas dėl LLRA dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje nėra numatytas darbotvarkėje

Premjeras sako, kad bent kol kas nėra iškilęs klausimas dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje, rašo "Verslo žinių" portalas vz.lt.

Tačiau pirmadienį valdantieji kalbės apie į atnaujintą Vyriausybę skiriamų viceministrų kompetenciją, todėl neatmetama, kad bus paliestas ir į energetikos viceministrus LLRA stumiamos Renatos Cytackos klausimas.

Penktadienį žurnalistų paklaustas, ar pirmadienį Politinėje taryboje gali iškilti klausimas dėl LLRA dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje, A. Butkevičius atsakė, kad kol kas toks klausimas nėra numatytas darbotvarkėje.

"Pirmadienio posėdyje kalbėsime apie viceministrus, kurie bus pakviesti dirbti į naujai paskirtų ministrų komandas. Galiu pasakyti, kad skiriant viceministrus, turėtų būti atsižvelgta ir į mano asmeninį pageidavimą, kad jie visi turi būti pirmiausia parenkami pagal kompetenciją parenkami", - sakė Premjeras.

Pasak premjero, šių paskyrimų neturi nulemti nei politinė priklausomybė, nei asmeninė pažintis ar giminystės ryšys.

A.Butkevičius pripažino, kad partijos deleguoja savo atstovus į viceministrų kėdes, tačiau, anot jo, „paskyrimus turi nulemti ne partinė priklausomybė, bet pirmiausia - kompetencija".

Premjeras dar sykį nusistebėjo, kodėl žurnalistai „tiek daug dėmesio skiria šiai poniai", turėdamas galvoje R. Cytacką, kurią LLRA vėl nori paskirti energetikos viceministre, nors Vyriausybės vadovas yra sakęs, kad jai trūksta kompetencijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder