Premjeras: dėl PVM lengvatų biudžetas netektų 1 mlrd. litų

Premjeras: dėl PVM lengvatų biudžetas netektų 1 mlrd. litų

Jei Seimas pritartų visoms siūlomoms pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatoms, biudžetas dėl to netektų 1 mlrd. litų pajamų, teigia Premjeras.

Anot Andriaus Kubiliaus, PVM lengvatos naudos duoda ne vartotojams, o gamintojas, be to, jos mažina biudžeto pajamas.

"Ta iniciatyva nutaikyta į vieną segmentą - regioninę spaudą, tačiau ji aplipo begale visų kitų lengvatų. (...) Jei būtų priimtas tas projektas, kuris aplipęs įvairiomis lengvatomis - ir maistui, ir dviratininkų šalmams, ir vaikų dviratukams ar kėdutėms, Finansų ministerijos ekspertų skaičiavimais, sumažintų biudžeto pajamas maždaug 1 mlrd. litų. Tai reiškia, kad 1 mlrd. litų turėtų būti nuimta nuo mokytojų atlyginimų, nuo tų pačių pensijų, sveikatos sistemos finansavimo", - interviu Lietuvos radijui antradienį teigė Premjeras.

Pasak A. Kubiliaus, Vyriausybė laikosi nuostatos, kad daug geresnis yra Danijos pasirinktas kelias - tokių lengvatų atsisakyti, o prireikus kurią nors sritį paremti biudžeto pinigais.

"Todėl 2008-2009 metais priėmėme visą eilę sprendimų, kurių dėka Lietuvoje PVM lengvatų sumažėjo labai stipriai. Todėl galime džiaugtis gerai į biudžetą surenkamu PVM mokesčiu. Iš to galime finansuoti daug svarbių visuomenei išlaidų. Dabar yra likę, berods, tik trys lengvatos - knygų leidybai, vaistams ir šildymui", - Vyriausybės vadovą cituoja lrt.lt.

"Galbūt svarstymai dėl regioninės žiniasklaidos galėtų būti rezultatyvūs, jei tas svarstymas taip lietuviškai neišplis iki begalybės", - pridūrė jis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder