Premjeras: "darbiečiai" ruošiasi rinkimams

Premjeras: "darbiečiai" ruošiasi rinkimams

Premjeras ir Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius kritiškai įvertino koalicijos partnerius "darbiečius", iš kurių pusės pasigirdo grasinimai nepalaikyti į Seimą atkeliausiančio 2015-ųjų metų biudžeto, jei kitąmet nebus dar kartą padidintas minimalus mėnesinis atlyginimas (MMA).

"Galiu pasakyti, kad mes jau du kartus pakėlėme MMA per tokį trumpą laikotarpį - dar nepraėjo treji metai, kai mes dirbame bendroje koalicijoje. Aš manau, kad tam tikri pareiškimai yra daromi, nes artėja savivaldybių rinkimai. (...) Manau, nuo tokių pareiškimų reikėtų atsiriboti, ir tikrai nereikėtų jų daryti, nes kai kada tokie pareiškimai parodo iš dalies žemą kompetenciją arba trumpo laikotarpio atsakomybę", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė A. Butkevičius, pridūręs, kad ilgalaikėje perspektyvoje taip besielgiančių partijų populiarumas pradingta.

Žiniasklaidoje skelbta, kad pastaruoju metu kilo nesutarimų tarp Ministro Pirmininko ir "darbietės" Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės. Anot "Lietuvos ryto", socialdemokratų ir "darbiečių" diskusijos dėl kitų metų biudžeto prasidėjo grasinimais - Politinės tarybos posėdyje, jo dalyvių liudijimu, įtampa buvo labai didelė - Seimo vadovė L. Graužinienė ir Premjeras A. Butkevičius kalbėjosi pakeltu tonu, pertraukinėjo vienas kitą.

Seimo Pirmininkė netgi pagrasinusi, jog tuo atveju, jei kairieji nenusileis, Darbo partijos frakcija nebalsuos už biudžetą parlamente. Tada Premjeras ironiškai atkirtęs, kad "darbiečiai" gali elgtis kaip nori, o jis nematąs jokių problemų, nes sulauks paramos iš kur nors kitur, ir leido suprasti, jog pasitelks dešiniąją Seimo pusę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder