Premjeras: apgailėtinos Ukrainos klaidos trukdo integracijai į ES

Premjeras: apgailėtinos Ukrainos klaidos trukdo integracijai į ES

Premjeras Andrius Kubilius nėra įsitikinęs, ar sprendimas nevykti į gegužės 11-12 dienomis Jaltoje vyksiantį Vidurio Europos viršūnių susitikimą Jaltoje yra geras pasirinkimas, nes Ukrainos vadovams būtina išgirsti Europos Sąjungos (ES) lyderių vienareikšmišką poziciją.

"Aš nesiimu spręsti, ar tikrai nevykimas į Jaltą, kur tradiciškai yra svarstoma Ukrainos europinė perspektyva, nežinau, ar visada toks nevykimas yra geriausias dalykas. Nes Ukrainos vadovai turi išgirsti iš Europos vadovų aiškią nedviprasmišką žinią", - ketvirtadienį telefonu iš Gruzijos interviu "Žinių radijui" sakė Premjeras.

A. Kubiliaus teigimu, Lietuva Kijevui jau išsakė savo nuogąstavimus dėl to, kaip elgiamasi su Ukrainos opozicijos lydere Julija Tymošenko.

(Ukraina - ELTA) praranda pasitikėjimą ES viršūnėse, ES vadovybėje. Tai mums kelia didžiulį susirūpinimą, nes tikrai Ukrainos integracija į ES yra labai svarbus procesas, vėlgi keičiantis geopolitinę regiono perspektyvą, todėl tokios, aš taip drįsčiau vadinti, Ukrainos vadovybės klaidos, kokias matome, jos tikrai yra apgailėtinos ir tikrai sukeliančios daug problemų Ukrainos kelyje integracijai į ES", - teigia A. Kubilius.

ELTA primena, kad Ukrainos užsienio reikalų ministerija paskelbė, jog dėl skirtingų priežasčių konferencijoje Jaltoje nedalyvaus Vokietijos, Čekijos, Slovėnijos, Austrijos ir Italijos prezidentai. Tačiau, anot ministerijos atstovo Olego Vološino, apie tai jie pranešė dar prieš prasidedant skandalams dėl buvusios premjerės J. Tymošenko.

Pasak O. Vološino, balandžio 30 dienos duomenimis, savo dalyvavimą konferencijoje Jaltoje patvirtino dešimties Europos šalių prezidentai. Dar keturi davė preliminarų sutikimą.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija mano, kad žiniasklaidos pranešimai apie vieno ar kito valstybės vadovo atsisakymą dalyvauti konferencijoje dažnai yra perdėtai politizuojami, pabrėžė O. Vološinas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder