Premjeras: Algis Sasnauskas galėjo paviešinti farmacijos bendroves, dariusias jam spaudimą

Premjeras: Algis Sasnauskas galėjo paviešinti farmacijos bendroves, dariusias jam spaudimą

Jeigu tikrai už piktnaudžiavimą valstybės tarnyba nuteistam ir savo postą palikusiam Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovui Algiui Sasnauskui buvo daroma farmacininkų įtaka, apie tai jis turėjo kalbėti anksčiau, o ne teismui jo atžvilgiu paskelbus apkaltinamąjį nuosprendį, sako Premjeras Algirdas Butkevičius.

Ketvirtadienį kalbėdamas "Žinių radijui" A. Butkevičius nesiėmė vertinti A. Sasnausko versijos esą jį sužlugdė farmacininkai.

"Manau, kad teisėsaugos institucijos turėtų šiuos klausimus spręsti. O jeigu farmacininkai daro tam tikrą spaudimą arba darė tą spaudimą, tai irgi gal reikėjo viešai pagarsinti tas farmacijos bendroves, ir aš manau, kad kiekvienas vadovas, kuris užima atsakingas pareigas, turi tam galimybę, o ne po to, kai įvyksta kažkokie teisiniai sprendimai, aiškinti, kas visa tai organizavo. Aš tikrai tokios informacijos neturiu ir man yra labai sunku komentuoti", - sakė Ministras Pirmininkas.

Vilniaus apygardos teismas visiškai tenkino prokurorų prašymą ir už piktnaudžiavimą tarnyba VLK direktoriui A. Sasnauskui skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, bausmės vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Trečiadienį paaiškėjo, kad VLK laikinai vadovaus Draudimo plėtros departamento direktorius Gintaras Kacevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder