Prašoma atšaukti Bronių Bradauską  iš Seimo finansų ir biudžeto komiteto pirmininkų

Prašoma atšaukti Bronių Bradauską iš Seimo finansų ir biudžeto komiteto pirmininkų

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius Seimo vadovybės prašo atšaukti iš užimamų pareigų Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininką Bronių Bradauską, kadangi jo sūnus Dainoras Bradauskas laimėjo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo pareigas.

Kreipimesi pažymima, kad Seimo komiteto pirmininkas B. Bradauskas nuo šiol atsiduria nuolatinio ir neišvengiamo interesų konflikto situacijoje, nes Seimo Biudžeto ir Finansų komitetas vykdo nuolatinę VMI parlamentinę priežiūrą.

Tuo tarpu Seimo Statuto 18 straipsnio 2 dalis aiškiai apibrėžia Seimo narių prievolę vengti interesų konflikto:

„Kiekvienas Seimo narys privalo vengti interesų konflikto tarp Seimo nario privačių interesų ir jo pareigų atstovauti visuomenės interesams, taip pat neturi elgtis taip, kad visuomenėje kiltų abejonių, kad toks konfliktas yra. Iškilus interesų konfliktui, Seimo narys privalo elgtis taip, kaip nurodo šis statutas bei Etikos ir procedūrų komisijos ar Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos rekomendacijos. Seimo narys privalo daryti viską, kad jo sąžiningumas nekeltų visuomenei abejonių ir kad visuomenė turėtų visas galimybes tuo įsitikinti“.

Todėl Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius prašo artimiausiu metu pasiūlyti kitą kandidatą į Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko poziciją, nes kitu atveju B. Bradauskas, toliau eidamas komiteto pirmininko pareigas nuolat pažeis Seimo Statuto 18 straipsnio 2 dalies reikalavimus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder