Petras Gražulis: nieko nežinau, nieko nemanau

Petras Gražulis: nieko nežinau, nieko nemanau

Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis sako šiuo metu sako esantis Ukrainoje ir apie teisėsaugos vykdomą tyrimą sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

„Žinau viską tik iš žurnalistų. Nė vienas tarnybos vadovas, niekas nieko man nepasakė. Nei koks agentas iš tų tarnybų. Aš nežinau, kur atliktos kratos . Aš ne Lietuvoje. Vakar atskridau. Kijeve dabar esu“, - BNS ketvirtadienį tekefonu sakė P.Gražulis.

Jis teigė nežinąs, ar kratos susijusios su bendrove „Judex“, kurioje dirba ir „tvarkiečio“ artimieji.

Paklaustas, kodėl atliktos kratos jo darbo vietoje, P.Gražulis sako nieko negalintis pasakyti: „O ką aš žinau. Aš nieko nemanau“.

BNS žiniomis, teisėsauga atliko procesinius veiksmus ir bendrovėje „Judex“, įmonės vadovų darbo vietose.  Šios įmonės komercijos direktorė Patricija Pachomovaitė yra Seimo nario P.Gražulio sekretorė padėjėja. P.Pachomovaitė taip pat yra Lietuvos šaldytų maisto produktų įmonių asociacijos vadovė. 2015 metais savivaldos rinkimuose Kaune ji yra kandidatavusi kaip „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatė.

„Kaip aš reaguosiu... kai be manęs. Nežinau, gal imperijos laikais dar kratas atlikdavo be žmogaus. Sovietmečiu man kokius septynis kartus atliko kratas - tiek buvau kratytas. Visada kai kratą darydavo pakviesdavo šeimininką ir du kviestinius, kad krata būtų objektyvi. Kad kviestiniai paliudytų, kad kažkokie daiktai rasti, kad prokuratūros ar spectarnybos negalėtų ar jų vadovai pakišti kažkokių dalykų - narkotikų, pinigų, ginklų ar dar ko. O dabar? Jeigu iš tikrųjų padarė dabar kratą - aštuntą per mano gyvenimą, tai pirmą kartą padaryta krata kur aš pats nedalyvauju kratoje. Man keista, kad prieš mane tiek metų nesiėmė jokios provokacijos, o dabar sugalvojo kažkokią provokaciją, rinkimai artėja - reikia provokacijų ir ją padarė“, - kalbėjo P.Gražulis.

Jis pridūrė, jog „kažkas pakenkti nori prieš rinkimus, nes nuolat kritikuoju prezidentę“

„Prie prezidentės Dalio Grybauskaitės tai čia ne naujiena. Dabar teisi viena prezidentė“, - kalbėjo „tvarkietis“.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder