Petras Gražulis jam metamus kaltinimus vadina provokacija

Petras Gražulis jam metamus kaltinimus vadina provokacija

Seimo narys "tvarkietis" Petras Gražulis, kurio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai atliko kratas, atmeta jam metamus kaltinimus, juos vadina provokacija ir teigia dėl jam inkriminuojamų veikų sieksiąs viešumo.

STT veiksmus jo atžvilgiu politikas vadina priešrinkiminiais.

"Šiandien vėl kartojasi jau ne kartą stebėtas scenarijus, kai, artėjant Seimo rinkimams, STT vykdo užsakymą iš aukščiau ir bando susidoroti su dar vienu politiku. Kas tai gali paneigti? Šį kartą taikiniu esu pasirinktas aš - nuoseklus prezidentės, STT ir prokuratūros kritikas. Tačiau esu kovotojas už valstybę ir baimės nejaučiu, nes praeityje apie dešimtį kartų teko patirti KGB apklausų ir tardymų skonį. Buvau labai neparankus tai sistemai, manau, ir dabartinė nomenklatūra manyje įžvelgia pavojų. Priešinuosi prezidentės ir jos aplinkos kuriamam policinės-autoritarinės valstybės modeliui, kuriame teisėsaugos rankomis vykdomi susidorojimai su politikais, su nepatogiais, kritiškais žmonėmis apskritai", - rašoma penktadienį Seimo nario išplatintame pareiškime. Kita vertus, P. Gražulis pripažįsta, kad STT pasirinkti metodai jį nustebino ir suglumino, o atliekant kratas nesilaikyta procedūrų.

"Net KGB pareigūnai, atlikdami proceso veiksmus ir kratas, reikalaudavo, kad jose dalyvaučiau ne tik aš, bet dar bent du stebėtojai, kurie turėjo užtikrinti, kad procesas būtų atliekamas skaidriai ir nebūtų bandoma sufabrikuoti įkalčių. Vakar, būdamas užsienyje, tik iš žiniasklaidos sužinojau, kad mano privačiose patalpose (nežinau, ar darbo kabinete, ar gyvenamojoje vietoje) buvo atliktos kratos. Akivaizdu, kad buvo pažeisti ne vien pamatiniai teisės principai, bet ir procedūros. Teisėsaugos pareigūnai eilinį sykį pirmiausia informavo žiniasklaidą, o ne su šiuo muilo burbulu siejamą asmenį, t.y. mane. Mano žiniomis, nuo pat ankstaus ryto žurnalistai, apsiginklavę kameromis, jau budėjo prie visų tyrime minėtų įstaigų ir įmonių", - teigia politikas.

"Tvarkiečiui" "kyla pagrįstų įtarimų, kad šis skandalas reikalingas į viešojo gyvenimo paraštes nustumti garsiąją Eligijaus Masiulio ir Liberalų sąjūdžio kyšio istoriją, taip pat ir kitas teismo įvertinimo laukiančias istorijas tokias kaip Karalienės Mortos projekto finansus, konservatoriaus Vito Matuzo bylą.

P. Gražulis jam metamus kaltinimus vadina provokacija ir bandymu jį sukompromituoti prieš rinkimus bei sumenkinti rinkėjų pasitikėjimą.

"Blogiausia, kad tam vėl pasitelkiamos teisėsaugos institucijos. Tad, reaguodamas į šį eilinį STT vykdomą politinį užsakymą, noriu pabrėžti, kad man mestas įtarimų šešėlis yra gryniausias absurdas, o STT veiksmai - neteisėti. Nesu padaręs jokios žiniasklaidoje minimos nusikalstamos veikos, todėl ramia sąžine atvyksiu į apklausas ir reikalausiu, kad jose dalyvautų žiniasklaidos atstovai. Norėdamas išsklaidyti visas abejones dėl man inkriminuojamų veikų, sieksiu, kad gerb. Jono Miliaus ir mano telefoniniai pokalbiai būtų viešai pateikti visuomenei. Jei nepakaks ir šių iniciatyvų, prašysiu, kad viešai būčiau patikrintas poligrafu. Esu įsitikinęs, kad geriausias ginklas atremti šį puolimą - maksimalus viešumas", - įsitikinęs parlamentaras.

ELTA primena, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu ketvirtadienį STT pareigūnai atliko kratas, poėmius bei kitus proceso veiksmus vienos maisto gamyba užsiimančios bendrovės administracinėse, gamybinėse patalpose, taip pat Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos , šios tarnybos direktoriaus J. Miliaus kabinete, Seimo nario "tvarkiečio" P.Gražulio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje.

STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, kuriame tiriamos ir kitos galimai vykdytos bei su įtariama prekyba poveikiu susijusios nusikalstamos veikos: piktnaudžiavimas, dokumentų klastojimas bei kitos.

Šiuo metu turimi duomenys leidžia įtarti, kad vienos maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitų pažeidimų, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai, atlieka STT.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder