Perskaičiavus balsus septyniose apygardose, antrojo turo dalyviai nesikeitė

Perskaičiavus balsus septyniose apygardose, antrojo turo dalyviai nesikeitė

Vietos rinkimų komisijoms perskaičiavus balsus septyniose apygardose, antrojo turo dalyviai nepasikeitė, nors nedidelių neatitikimų rasta. Daugiausiai balsai perskaičiuoti dėl nedidelio skirtumo tarp antrąją ir trečiąją vietas užėmusių kandidatų.

Balsai perskaičiuoti Justiniškių bei Fabijoniškių apygardose Vilniuje, Centro-Žaliakalnio apygardoje Kaune, Nalšios apygardoje Švenčionyse, Zanavykų apygardoje Šakiuose, Sūduvos apygardoje Marijampolėje, Jurbarko-Pagėgių apygardoje, o Pasvalio-Pakruojo apygardoje bus perskaičiuojami ketvirtadienį.

Po perskaičiavimo Justiniškių apygardoje galutinis rezultatas nepasikeitė – į antrą turą išėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Paulius Saudargas bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatė Danuta Narbut. Balsai šioje apygardoje perskaičiuoti trečioje vietoje likusio Antikorupcinės koalicijos kandidato Kristupo Krivicko prašymu, jis nuo savo varžovės buvo atsilikęs 43 balsais, o perskaičiavus balsus atotrūkis dar padidėjo.

„Patys žmonės, kurie išėjo į antrą turą, tie iš išeina, D.Narbut ir P.Saudargas, o K.Krivickas, jei skirtumas buvo 43, tai dabar 56, radom 11 biuletenių ne jo, bet jam priskaitytų. Atotrūkis šiek tiek padidėjo, o antrojo turo dalyviai lieka tie patys“, – BNS sakė Justiniškių apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Laura Dudulienė.

Taip pat dėl 49 balsų skirtumo perskaičiuoti balsai Fabijoniškių apygardoje Vilniuje, to prašė trečioje vietoje likęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas Virgilijus Poderis. Kaip BNS patvirtino apygardos komisijos pirmininkė Rita Naudužienė, perskaičiavus balsus antrojo turo dalyviai nesikeičia, o atotrūkis tarp antrą vietą užėmusios Liberalų sąjūdžio atstovės Dalios Kuodytės ir V.Poderio tik padidėjo.

Centro-Žaliakalnio apygardoje balsai perskaičiuoti socialdemokrato Dainiaus Pavalkio prašymu. Jis tarp Seimo nario kėdės siekusių vienmandatininkų taip pat liko trečias – nuo antros vietos laimėtojos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatės Audronės Jankuvienės jį teskyrė 37 balsai.

Pasak apygardos komisijos pirmininkės Jūratės Buškevičienės, perskaičiavus balsus antrojo turo dalyviai nesikeičia, o D.Pavalkio atotrūkis padidėjo 7 balsais.

„Jam buvo atsitiktinai uždėta kitų biuletenių, jo balsų septyniais sumažėjo“, – BNS sakė J.Buškevičienė.

Sūduvos apygardoje balsai perskaičiuoti trečioje vietoje likusio konservatoriaus Valdo Aleknavičiaus prašymu. Kaip BNS sakė apygardos pirmininkė Rasa Mocevičiūtė, rezultatas nepasikeitė, V.Aleknavičius nuo antros vietos laimėtojo socialdemokrato Juozo Oleko ir toliau atsilieka 33 balsais.

Rezultatai nesikeitė ir Zanavykų apygardoje, kur balsai iš naujo skaičiuoti Antikorupcinės N.Puteikio ir K.Krivicko koalicijos prašymu. Jų keltas kandidatas Vidas Cikana liko trečioje vietoje, atsilikęs 17 balsų nuo konservatoriaus Arvydo Vidžiūno.

Pasak Zanavykų apygardos komisijos pirmininkės Lilijos Sniečkuvienės, po perskaičiavimo galutinis rezultatas nepasikeitė, rastas tik vienas papildomas balsas A.Vidžiūnui.

Jurbarko–Pagėgių apygardoje balsai perskaičiuoti socialdemokratų prašymu, tarp antroje ir trečioje vietoje esančių kandidatų į Seimą – liberalo Ričardo Juškos ir socialdemokrato Broniaus Paužos – buvo itin mažas penkių balsų skirtumas. Apygardos pirmininkė Vitalija Juzėnienė BNS patvirtino, kad po perskaičiavimo antrojo turo dalyviai nesikeitė, atotrūkis tarp R.Juškos ir B.Paužos tik tiek tiek padidėjo.

Nalšios apygardoje balsai perskaičiuoti dėl trečioje vietoje likusio Darbo partijos atstovo Šarūno Biručio skundo. Tarp jo ir antrą vietą užėmusio Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidato Vytauto Vaitkevičiaus buvo 53 balsų atotrūkis, tačiau Š.Birutis skundėsi, esą vienoje apylinkėje pritrūkus balsavimo biuletenių, kurie skirti balsuoti daugiamandatėje apygardoje, dalis rinkėjų vietoj dviejų skirtingų biuletenių gaudavo du tokius pačius biuletenius, skirtus balsuoti už vienmandatininkus.

Kaip BNS sakė Nalšios apygardos komisijos pirmininkė Leokadija Polučanska, skundai nepasitvirtino, o balsavimo rezultatai ir po perskaičiavimo nesikeitė.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad apygardos rinkimų komisija privalo priimti sprendimą perskaičiuoti visų vienmandatės apygardos apylinkių biuletenius, kai iki balsų skaičiavimo protokolo pasirašymo to pareikalauja bent vienas komisijos narys, partijos ar kandidato atstovas ir pagal išankstinius rinkimų rezultatus šioje vienmandatėje rinkimų apygardoje balsų skirtumas tarp už pirmą ir antrą vietą užėmusių kandidatų yra mažesnis nei 50.

Seimo rinkimų pirmame ture vienmandatėse apygardose išrinkti tik trys Seimo nariai, kitose 68 vienmandatėse apygardose spalio 23 dieną vyks antras turas, jame varžysis po du pirmame ture daugiausiai balsų surinkusius kandidatus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder