Per Lietuvą į Estiją keliaus Jungtinės Karalystės kariai su technika

Per Lietuvą į Estiją keliaus Jungtinės Karalystės kariai su technika

Per Lietuvą į Estiją sausumos keliais balandžio 26-27 dienomis vyks Jungtinės Karalystės karių kontingentas, vykdysiantis NATO oro policijos misiją iš Estijos karinių oro pajėgų bazės Amaryje.

Planuojama, kad sekmadienio vakare į Lietuvą įvažiuosiantys Jungtinės Karalystės kariai nakčiai apsistos Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione Marijampolėje, iš kurio kitą dieną judės Latvijos sienos link. Daugiau nei 20 karinių transporto priemonių koloną lydės Lietuvos kariuomenės Karo policijos ekipažai. Jungtinės Karalystės technikos kolona judės keliu Kalvarija-Marijampolė-Kaunas-Panevėžys-Pasvalys ir iki Latvijos pasienio, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Jungtinė Karalystė bus viena iš NATO oro policijos misiją sustiprinančių šalių. Balandžio 30 d. Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuos vyks misijos kontingentų pasikeitimo ceremonija. Šiuo metu misiją atliekančius Italijos karius pakeis Norvegijos karališkųjų oro pajėgų kariai su naikintuvais F-16 "Fighting Falcon". Tuo tarpu Italijos kariai neišvyks iš Šiaulių ir taps misiją sustiprinančia šalimi, pakeisiančia Lenkijos karines oro pajėgas. Jungtinės Karalystės kariai misiją vykdys iš Estijos karinių oro pajėgų Amario bazės su naikintuvais "Eurofighter Typhoon", o Lenkijoje savo misiją pratęsia Belgijos karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais F-16 "Fighting Falcon".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder