Pensininkų mitingo iniciatorius prarado sąmonę

Pensininkų mitingo iniciatorius prarado sąmonę

Trečiadienį didesnių pensijų reikalaujančius mitinguotojus nuo sostinės Kudirkos aikštės prie Seimo atvedęs mitingo iniciatorius, LPP pirmininkas Vytautas Jurgis Kadžys trumpam buvo praradęs sąmonę ir nugriuvęs. Bendraminčių pakeltas partijos pirmininkas sąmonę atgavo. Pas jį atskubėjo greitosios medicinos pagalbos ekipažas.

Mitingo iniciatorius, LPP pirmininkas V. J. Kadžys iš Vilniaus miesto savivaldybės buvo gavęs leidimą suburti iki 300 žmonių grupę, tačiau nuo Kudirkos aikštės Seimo link pajudėjo 50-60 vyresniojo amžiaus asmenų, nešinų vieninteliu Lietuvos pensininkų partijos plakatu. Mitinguotojus saugojo būrelis policininkų.

"Mūsų pagrindiniai reikalavimai - kad būtų indeksuotos pensijos visiems žmonėms, kadangi per 6 metus niekas nebandė jų kelti, tik mažino, o dėl infliacijos pensininkų perkamoji galia sumažėjo maždaug 20 proc. To valdžia neskuba daryti, nors kaimyninėse šalyse visur tai yra daroma. Iš pensininkų yra ciniškai tyčiojamasi (...), valdžia prisidėjo po 2-2,5 tūkstančio, o pensininkams žada po vieną eurą", - sakė V. Kadžys.

Pasak partijos pirmininko, jo partijai išnykimas tikrai negresia - joje yra per 2 tūkstančius žmonių, o šis mitingas nėra parodomoji priemonė, skirta mobilizuoti potencialius rinkėjus.

"Išregistravimas mums tikrai negresia ir negrės. Pensininkų Lietuvoje yra 660 tūkst. pagal oficialią statistiką, - tikino LPP pirmininkas. - Mes norime gyventi oriai ir neprašyti su ištiesta ranka išmaldos".

"Pas mus pensijos pačios mažiausios Europoje, kaip ir atlyginimai. O kainos didžiausios. Mes tą pensiją uždirbome ir niekas mums jos nenori grąžinti. Man kol kas negrąžino 16 tūkst. litų", - piktinosi vienas eitynių dalyvių Albertas iš Vilniaus.

Sunkmečiu nurėžtos pensijos bus pradedamos kompensuoti šių metų lapkritį. Šis procesas tęsis daugiau kaip dvejus metus - per pusę milijono pensininkų paskutiniųjų kompensacijų sulauks 2016 metų gruodį.

Nuo kitų metų liepos taip pat planuojama didinti bazinę pensiją, dėl ko vidutinė reali senatvės pensija didės 16-17 litų.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė prie parlamento protestuojančius Lietuvos pensininkų partijos (LPP) aktyvistus ramino pažadu, kad sunkmečiu nusavintos pensijos bus grąžinamos pagal valstybės finansines galimybes.

LPP pirmininkui Vytautui Jurgiui Kadžiui prie Seimo pavyko pritraukti iki 100 vyresniojo amžiaus žmonių, kai kurie atvyko iš Šakių ir Jonavos. Pensijų indeksavimo ir jų didinimo visiems senjorams reikalaujančiai miniai L. Graužinienė ir Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas teigė, kad šios išmokos bus didinamos pagal valstybės finansines išgales.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder