Penkiolikmetė apgynė brolį nuo ginkluoto užpuoliko.

"Užvakar, grįžtant iš treniruočių, netoli viešbučio "Vėtrungė", mano brolį užpuolė sulankstomu peiliu ginkluotas vaikinas. Chuliganas prašė atiduoti pinigus. Nors pačiai ir drebėjo kojos, prišokau prie užpuoliko ir užlaužiau jam peilį laikiusią ranką. Tuo metu brolis smogė vaikinui į veidą,"- pasakojo Aitvaro gimnazijos devintokė Olga Garbanosenka. Mergina jau ketverius metus sportuoja Klaipėdos kovos menų klube "Ringo riteriai".

Sportuos ir brolis

Moksleivė prieš incidentą, apie aštuntą valandą vakaro, namo ėjo kartu su draugu. Brolis tuo metu buvo kiek toliau, priekyje. Šį netikėtai užpuolus, Olgos bendraamžis draugas pasimetė. Tuo tarpu merginos reakcija buvo žaibiška: ji nuskubėjo apginti metais jaunesnio brolio. Nuginklavę paauglį užpuoliką, moksleiviai pabėgo.
Mergina prisipažįsta, jog tik kvailiams gali būti nebaisu pulti dviašmeniu peiliu ginkluotą užpuoliką. "Bijojau ir aš. Savo kovos menų įgūdžius gatvėje teko panaudoti pirmą kartą",- prisipažįsta Olga Garbanosenka. Jos brolis Aleksandras taip pat keletą mėnesių lanko kikbokso treniruotes. "Po šio įvykio tikrai neketinu mesti kovos menų sporto,"- sakė vaikinas.
Drąsioji moksleivė gali pasigirti savo titulais: ji yra neoficiali Lietuvos čempionė, Atviro Latvijos turnyro vicečempionė merginų tarpe. 2001 metais Olga drauge su savo treneriu Ričardu Baika vyko į Pasaulio Taurės kikbokso čempionatą Vengrijoje, kur savo svorio kategorijoje užėmė trečiąją vietą.

"Sportas - gyvenimas"

Šiuo metu sportininkė intensyviai sportuoja: kasdien po dvi treniruotes. Po mėnesio Olga ketina vykti šių metų Pasaulio kikbokso čempionatą, kuris vyks Italijoje. Kaip pasakoja merginos treneris R. Baika, Olga labi noriai lanko užsiėmimus, yra pasišventusi sportininkė ir tai, kad mokinė sugebėjo apginti brolį, tik įrodo jos drąsą ir puikius įgūdžius. "Sportas - tai gyvenimas,"- teigė Olga.
Prieš ketverius metus moksleivė lankė karate treniruotes. Vėliau ji pasirinko "Ringo riterius", kur sportininkai naudoja įvairius kovos menų stilius. Dažniausiai - kikboksą, bet pasitaiko ir taibokso ar tradicinio bokso.
Paklausta, kaip į tokį drąsų poelgį reagavo artimieji, Olga prisipažino, jog mama labai išgyveno, bet ir pasidžiaugė, jog dukra moka apsiginti. Bendraklasiai liko nustebinti mažiau. Merginos draugės jaučiasi saugesnės, kai, grįžtant iš diskotekos, kartu eina ir Olga.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder